Categorieën
Nieuws en updates

WFC verwelkomt eerste huurders

Vanaf 1 januari heeft Bionext zijn intrek genomen in het World Food Center (WFC) in Ede. Dit voorjaar verhuizen ook Food Inspiration, Shoot My Food Communication, Foodservice Network, Fan Factory, Foodstep en PS in Foodservice naar Ede.
De eerste bedrijven vestigen zich binnenkort in de voormalige Frisokazerne op het terrein van het World Food Center. Het rijksmonument, waar vroeger het 11e Regiment Infanterie was gelegerd, biedt nu plaats aan agrofoodbedrijven. WFC Development B.V. is enthousiast over de nieuwe buren. “Er is volop bedrijvigheid in de kazerne met de komst van bedrijven zoals Bionext en Food Inspiration,” zegt Harry Veldhuis, gebiedsontwikkelaar WFC Development B.V. Eind vorig jaar gaven WFC Development B.V., Wageningen University & Research, het bedrijfsleven en de overheid groen licht voor de uitwerking van de WFC Experience. In deze belevingswereld, die ook op deze locatie wordt gerealiseerd, komen bezoekers op een inspirerende manier alles te weten over food. Bionext en Food Inspiration hebben er zin in, om op deze plek aan de slag te gaan. Zij zien het World Food Center als dé plek waar bedrijfsleven, overheid en wetenschap samenkomen.
“Als voorvechter van biologische landbouw en voeding loopt Bionext graag voorop op weg naar een duurzame voedselvoorziening. Logisch dus dat wij één van de eerste organisaties zijn die zich in het World Food Center vestigen.” Bavo van den Idsert, directeur Bionext
“Wij geloven in Working Apart Together, wij werken met onze bedrijven Food Inspiration, Shoot My Food Communication, Foodservice Network, Fan Factory, Foodstep & PS in Foodservice al jaren samen binnen onze eigen foodservicesector. Zelfstandig werken voor de slagkracht en vanwege ondernemerszin, samen werken door kennis, inzicht en inspiratie te delen. Nu zien wij kans om de kruisbestuiving verder te vergroten door ons te vestigen in een creatieve hub voor bedrijven in (agri)food in een nog bredere scope.” Arjan de Boer, directeur Food Inspiration, Shoot My Food Communication en Foodservice Network.
Het World Food Center is een initiatief van WFC Development B.V. (een samenwerking tussen Green Real Estate B.V. en Van Wijnen Groep N.V.), gemeente Ede, Wageningen University & Research en Stichting World Food Centers.