Bezoek en ontdek Ede

Ede staat bekend om haar natuurgebieden en vele mogelijkheden om daar actief van te genieten! Op dit deel van de Veluwe kun je eindeloos fietsen, wandelen en paardrijden over heide, zandverstuivingen, grasvlakten en door het bos.

Ede is één van de grootste gemeenten van Nederland. De gemeente Ede telt meer dan 115.000 inwoners en beslaat zo’n 32.000 hectare. Binnen dit grondgebied liggen de woonkernen Bennekom, Deelen, Ede, Ederveen, Harskamp, Hoenderloo, De Klomp, Lunteren, Otterlo en Wekerom.

Ede actief verkennen
Alle dorpen van Ede worden omgeven door natuurgebied met talloze wandel- en fiets en ruiterroutes. Deze voeren door bos, heide en stuifzand, maar ook langs karakteristieke bouwwerken, historische high-lights en langs producenten van smakelijke streekproducten.

Cultuur proeven in Ede
Een culturele must visit in Ede is het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Het museum telt de op één na grootste Van Gogh collectie, maar biedt ook een indrukwekkende beeldentuin met 160 sculpturen. Ede telt in totaal 10 musea, maar ook op straat zijn maar liefst 150 kunstwerken te vinden. Daarnaast is er een theater, een poppodium, een klassieke concertzaal een openluchttheater en een grote bioscoop.

Herbeleef de militaire geschiedenis
Ede neemt een bijzondere plaats in als het gaat om militaire historie. In september 1944 vond de belangrijkste gebeurtenis rond Ede plaats: operatie Market Garden. Tijdens operatie Market Garden landden er zo’n 2.000 geallieerde parachutisten op de Ginkelse Heide. Dit in een poging om de bruggen bij Arnhem te veroveren. Elk jaar in september wordt deze dag herdacht en herbeleefd tijdens de Airborne luchtlandingen. In 2020 vieren we 75 jaar bevrijding. Dat gebeurt met veel evenementen en activiteiten.

Overnachten in Ede
Wie Ede wil bezoeken voor een langer verblijf, heeft volop keuze uit overnachtingsmogelijkheden. Hotels en Bed & Breakfasts zijn er in alle categorieën, maar ook populair is een verblijf in een bungalowpark, groepsaccommodatie of op de camping.

Meer over Ede en activiteiten? Kijk op www.bezoek-ede.nl

Ede is goed bereikbaar via de snelwegen A12 en A30, maar ook met de trein via Ede-Wageningen, Ede-Centrum, Lunteren en Veenendaal-De Klomp.

Wonen

weide met bloemen

Kies voor een gezondere, bewuste levensstijl en kom wonen op het World Food Center!

Werken

Artists impression van enkele gebouwen

Dé ideale vestigingsplek voor innovatieve bedrijven in de agro food sector.

Experience

Artists impression van een presentatie op het achterdoek staat "World Food Center Experience"

Een unieke thema-attractie rondom voedsel die mensen betrekt bij ons dagelijks eten.

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief