Onze kernwaarden

Alles draait om voedsel op het World Food Center. Het World Food Center is dé food-ontmoetingsplek voor consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden voor inspiratie, kennisdeling en bewustwording. In alles wat we doen weerklinken onze kernwaarden:

  • Avontuurlijk ontdekken
  • Verbindende openheid
  • Gezond naar de toekomst

Avontuurlijk ontdekken

Het World Food Center is een echte belevingsplek voor alle gebruikers en bezoekers. Een omgeving waar de pracht van de Veluwe, het prominent aanwezige militaire erfgoed en het culturele aanbod inspiratie bieden voor zelfontplooiing, (economische) groei en innovatie. Avontuurlijk ontdekken is ervaren en beleven, zelf kunnen ontdekken, spelenderwijs leren, open staan voor nieuwe ervaringen. Kortom, we bieden een unieke, avontuurlijke voedselervaring die gezond en duurzaam eten voor iedereen bevordert.

Man en meisje in bos

Het World Food Center is dé ontmoetingsplek voor mensen en organisaties uit binnen- en buitenland om inspiratie op te doen en kennis te delen op het gebied van voedsel. Een vestigingslocatie en internationale etalage met showcases waar buitenlandse delegaties de innovatiekracht van Nederland kunnen ervaren. Zo ontstaat een kruisbestuiving die kan aanzetten tot verdere groei en nog succesvoller ondernemen.

In de World Food Center Experience maken we jonge en oudere consumenten spelenderwijs bewust van alle aspecten rondom ons voedsel. Doordat ze op een avontuurlijke manier betrokken raken bij het voedselvraagstuk, veranderen hun inzichten en handelingsperspectief waardoor ze deel worden van de oplossing.

Voor bewoners is het World Food Center een groen gebied dat zich onderscheidt door bijzondere architectuur in een bosrijk decor, waarbij voedsel een centrale rol speelt. Een plek waar mensen op een ontspannen manier kunnen wonen, werken en recreëren.

Verbindende openheid

We staan open voor iedereen die deel uitmaakt van het voedselsysteem. Zo waarderen we ieders mening en gaan hier respectvol mee om. En of je nu een organisatie, bewoner, toerist of student bent, iedereen is op het World Food Center van harte welkom. Vanuit die overtuiging brengen we iedereen bij elkaar en stimuleren hen meer verantwoordelijkheid te nemen en samen antwoorden te vinden op onze voedselvraagstukken: we feed each other.

Goep mensen komt uti een openstaand gebouw gelopen

Het World Food Center verbindt consumenten en organisaties. Zo delen we onze kennis met iedereen in het zoeken naar oplossingen rondom onze voedselvraagstukken. Bedrijven, kennis-instellingen, ngo’s en overheden werken op het World Food Center nauw samen. En natuurlijk betrekken we hierbij ook consumenten. Verder kan iedereen uit binnen- en buitenland zien en ervaren wat er allemaal speelt rondom ons voedsel.

Het World Food Center ligt strategisch in de regio Foodvalley naast het intercity station Ede-Wageningen. Gebruikers wonen, werken en verblijven op zeer diverse plekken op het terrein waar ze elkaar door verbindende routes makkelijk tegenkomen. Inspirerende foodevents, debatten, seminars, congressen en tijdelijke initiatieven stimuleren nog meer interactie.

Een zelfde openheid zien we in het gebied terug. We bouwen op een vriendelijke, toegankelijke en mensgerichte manier waar de natuur onderdeel van is. Een ontwerp dat zich opent naar haar omgeving,  een prachtige, natuurlijke plek met de Veluwe als decor. Hier kun je op een ontspannen manier wonen, werken en verblijven.

Gezond naar de toekomst

Met het World Food Center willen we ons nadrukkelijk richten op een gezonde toekomst voor iedereen. Dit is meer dan alleen gezond eten en bewegen. Het is ook een duurzame groei van bedrijven, sociale interactie tussen de gebruikers en ruimte voor ontplooiing. Kortom, alle gebruikers in het gebied hebben ondanks hun diversiteit één ding gemeen: ruime aandacht voor duurzaamheid, innovatie en gezondheid. Want voedsel heeft met veel meer te maken dan met voeden alleen.

meisje in een kinderwagen eet een wortel

Het World Food Center is een inspirerende omgeving die uitnodigt tot participatie en co-creatie. Een plek waar overheid, onderzoeksinstituten, innovatieve bedrijven, ngo’s, jonge bedrijven, incubators en versnellers elkaar kunnen vinden. Samen werken zij aan antwoorden op voedselvraagstukken voor een gezondere toekomst.

Een sleutelrol in een gezonde toekomst is weggelegd voor de consument. Hoe kunnen zij daar zelf aan bijdragen? De World Food Center Experience richt zich daarom specifiek op hen. En in het bijzonder op jonge kinderen, want jong geleerd is jong gedaan. 

Niet in de laatste plaats is het World Food Center een geweldige plek om te wonen. Een plek waar je elkaar makkelijk ontmoet en met volop mogelijkheden om gezamenlijk te eten, te sporten en te genieten van de natuurlijke omgeving. 

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief