Categorieën
Nieuws en updates

Werkbezoek leden Provinciale Staten aan het WFC

Woensdag 22 februari brachten 20 statenleden van de Provincie Gelderland een bezoek aan het World Food Center. Het WFC is één van de drie beeldbepalende projecten van de provincie Gelderland en komt naast het intercitystation Ede-Wageningen op het kazerneterrein Maurits Zuid in Ede.
World Food Center
Na een korte inleiding van wethouder Weijland werden de statenleden geïnformeerd over de stand van zaken van het WFC. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in voeding en duurzame voedselproductie. In het WFC ontmoeten bedrijven, consumenten en kennisinstellingen elkaar om kennis te creëren en te delen. In de presentatie van Harry Veldhuis (WFCD) werden de drie functies (experience, labs en innovatie) van het WFC uitvoerig besproken. Na de presentaties reageerde de statenleden zeer enthousiast.
Onderzoekprogramma Universiteiten
Het WFC biedt partners van het programma een unieke kans om met grote aantallen consumenten in contact te komen en samen met deze consumentenonderzoek uit te voeren. Brenda Israel (Wageningen University & Reseach) informeerde de statenleden over het onderzoeksprogramma, waarin wetenschap en consument samenwerken aan de ontwikkeling van gezonde en duurzame voeding. Het programma is een initiatief van vijf universiteiten (Groningen, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Wageningen) en het Topinstituut Food & Nutrition.
Laatste stand van zaken
BRC Imagination Arts is in januari samen met de deelnemers Albert Heijn, Albron, DSM, Keygene, Scelta Mushrooms en Wageningen University & Research, gemeente Ede en WFC Development gestart met de ontwerpvisie van de ‘foodexperience’. BRC en LDP starten nu met het design en calculatie. Gespecialiseerde technici, strategen, researchers, mediaspecialisten en designers gaan met de verzamelde input aan het werk. Voor de zomer is er een vernieuwd concept en nieuwe businesscase van het WFC.