Categorieën
Nieuws en updates

WFC Stevige impuls voor regio Ede

Aan de rand van het centrum van Ede komen de nieuwe woonwijk Veluwse Poort en het World Food Center. Wethouder Johan Weijland en projectdirecteur Cees van Bemmel vertellen in een artikel op BouwinOntwikkeling.nl wat er gaat gebeuren.
Weijland verwacht dat de Veluwse Poort een stevige impuls zal geven aan de levendigheid en bedrijvigheid in en rond Ede. Het gebied trekt nu al veel nieuwe bewoners, maar in de toekomst zullen er ook mensen van buitenaf op afkomen.
“We verwachten bijvoorbeeld met het World Food Center minstens 200.000 bezoekers per jaar. Bezoekers en bewoners zullen hierdoor ook gebruikmaken van faciliteiten in het centrum van Ede, dus dat zal er zeker van profiteren.”
Het World Food Center wordt een centrum met internationale allure rond voedselinnovatie, kenniscreatie en interactieve voorlichting. De verwachting is dat er in 2050 negen miljard mensen op de wereld zijn. Dat betekent dat de vraag naar voedsel zo’n zestig procent hoger ligt dan in 2012.
“Het is een grote uitdaging om al die mensen voldoende gezond eten en drinken te kunnen geven”, vertelt projectdirecteur Cees Van Bemmel.
 
Lees het volledige artikel hier: http://bit.ly/1TkcAHh