Categorieën
Nieuws en updates

Video: Kennis, onderzoek en het WFC

Kennis creëren en delen

Het WFC biedt bezoekers ook een kans om samen met wetenschappers te werken aan gezond en voedsel. Zes universiteiten (Amsterdam, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en ) werken aan een gezamenlijk onderzoeksprogramma, waarbij ze gebruik maken van de aantallen geïnteresseerde consumenten die het WFC jaarlijks zullen bezoeken. De universiteiten, in overleg met TiFN, de Alliantie Voeding en het onderzoeksprogramma Food and Cognition, bevestigden eind juni  de samenwerking voort te zetten om vanuit het WFC een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en optimalisatie van gezonde en duurzame voedingsmiddelen. Het onderzoek richt zich op de vier thema’s: gezondheid, consumentengedrag, co-creatie en een duurzame en veilige voedselketen. Het onderzoek slaat een brug tussen onder meer de agrofoodsector, gedragswetenschappen en de medische wereld.
Tijs Breukink, lid van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, verwoordt het belang van de kennisinstellingen als volgt: