Categorieën
Nieuws en updates

Magazine Monumentaal zet WFC-terrein in het zonnetje

Het WFC komt op een bijzondere plek: het kazerneterrein in Ede. Monumentaal, magazine over wonen, werken en ontspannen, maakte een mooie eindejaarsspecial over de ontwikkeling van het kazerneterrein. Natuurlijk kon het WFC niet ontbreken.
Aan de Nieuwe Kazernelaan in Ede liggen zeven kazerneterreinen. Ooit was dit de thuisbasis voor ruim 7.000 militairen, zo stelt Monumentaal, maar door de afschaffing van de dienstplicht en reorganisaties bij de landmacht daalde dit aantal in rap tempo. In 2011 koopt de gemeente de terreinen. Naast plek voor wonen en werken, moet er ook ruimte komen voor horeca en andere food-bedrijven.
“De gemeente Ede wil gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. De komst van het World Food Center in de voormalige infanteriekazerne Maurits weerspiegelt dat.”
Lees hier het volledige artikel ‘Proef de kazerneterreinen’ uit Monumentaal.