Categorieën
Nieuws en updates

‘WFC Experience past in ons gemeentelijk voedselbeleid’

Vakblad VMT heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over het WFC. Susanna Butterman (Gemeente Ede) en Ronald Visschers (TiFN) vertellen onder andere over de besluitvorming, de WFC Experience en het onderzoeksprogramma.
“De ontwikkeling van de World Food Center Experience is meer dan alleen maar stenen, het is onderdeel van ons gemeentelijk voedselbeleid”, vertelt Butterman. Ze verwacht dat het besluit over het WFC gunstig zal uitvallen, omdat er al veel enthousiaste partijen zijn aangehaakt. Ook licht ze toe dat de Experience echt een beleving zal worden. “Aan alles wordt gedacht vanuit de nieuwste technologieën. Zo zijn er diverse ‘instagrammable moments’ waar bezoekers aangemoedigd worden om hun ervaringen te delen.”
Participatief onderzoek
Visschers vertelt in het artikel over de unieke positie om in Ede ‘participatief onderzoek’ uit te voeren. “Normaal wordt een product of dienst onderzocht met een passieve groep deelnemers, maar via participatief onderzoek kom je veel dichterbij”, stelt hij in het artikel. “Burgers krijgen nu teveel informatie, ze zijn tegelijk burger, consument en shopper. Participatief onderzoek door verschillende actoren in de keten is mogelijk de sleutel tot blijvende verandering.”
Lees hier het hele artikel (met dank aan VMT voor het beschikbaar stellen).