Terwijl de food professionals op World Food Day in de Mauritskazerne aan het praten waren over circulaire voedselketens, waren op het Smaakpark, even verderop, ruim 200 jongeren aan de slag met hun eigen aanpak van voedselverspilling. Deze Youth World Food Day vormde daarmee ook een waardige afsluiting van de Dutch Food Week.
Het doe-festival begon met een lunch, bereid met groenten die op de nominatie stonden om te worden weggegooid. De wethouder van Ede, Leon Meijer was voor de gelegenheid langsgekomen en moedigde alle aanwezigen aan om vooral te doen. Veel doen en minder praten.
Er waren via live verbindingen gesprekken met het buitenland en de jongeren konden via SharedStudio’s rechtstreeks praten met jongeren in Nigeria en Gaza.
Het Wageningen Youth Institute verzorgde de workshop ‘Fruit for all’ die inzicht biedt in de complexe vragen rondom voedselzekerheid. Belangrijke vragen die we moeten beantwoorden als we in 2050 allemaal genoeg te eten willen hebben. Met een Kahoot Quiz kon iedereen zijn kennis testen.
Tijdens het festival presenteerden groepjes jongeren hun ideeën om voedselverspilling tegen te gaan.
Het doe-festival begon met een lunch, bereid met groenten die op de nominatie stonden om te worden weggegooid. De wethouder van Ede, Leon Meijer was voor de gelegenheid langsgekomen en moedigde alle aanwezigen aan om vooral te doen. Veel doen en minder praten.
Er waren via live verbindingen gesprekken met het buitenland en de jongeren konden via SharedStudio’s rechtstreeks praten met jongeren in Nigeria en Gaza.
Het Wageningen Youth Institute verzorgde de workshop ‘Fruit for all’ die inzicht biedt in de complexe vragen rondom voedselzekerheid. Belangrijke vragen die we moeten beantwoorden als we in 2050 allemaal genoeg te eten willen hebben. Met een Kahoot Quiz kon iedereen zijn kennis testen.
Tijdens het festival presenteerden groepjes jongeren hun ideeën om voedselverspilling tegen te gaan.