Vandaag, op World Food Day, werd op het World Food Center in Ede de Dutch Food Week afgesloten met een dagvullend programma voor food professionals, opgebouwd rond het thema circulaire voedselproductie.

De volle zaal moest even wachten op de openingswoorden van Minister Carola Schouten. Haar vertraging, veroorzaakt door het boerenprotest, illustreerde ongewild dat het voedselproductiesysteem ook in Nederland nog steeds grote uitdagingen kent. Uitdagingen die vragen om transities, om veranderingen die per definitie niet eenvoudig zijn. “Maar we moeten gewoon naar andere manieren van produceren, naar circulaire voedselsystemen. Net zo goed in Nederland als ook in andere delen van de wereld. Nederland kan en moet hierbij een belangrijke rol spelen.”


De ochtend werd afgesloten met de lancering van twee Nederlandse initiatieven gericht op het üit de wereld helpen van honger: het Netherlands Food Partnership en SEEDNL.
In de middag vonden diverse workshops plaats om verder te concretiseren wat het betekent om over te schakelen naar circulaire voedselsystemen.

Parallel hieraan werd een eindje verder op het WFC door zo’n 200 jongeren uit meerdere landen gewerkt aan eigen oplossingen, op de Youth World Food Day.

De afsluiting van de Dutch Food Week betekende ook de laatste dag van de prikkelende fototentoonstelling ‘Wat eten we’, die de afgelopen 11 dagen het beeld op het WFC bepaalde.
