Evenementen

Evenementen

Het World Food Center ontwikkelt zich tot dé food-ontmoetingsplek in Nederland. Regelmatig vinden er evenementen, congressen en bijeenkomsten plaats. Bekijk hier welke festivals, congressen en bijeenkomsten plaatsvinden en welke locaties het World Food Center heeft voor uw events!

CONTENTS

Locaties voor uw evenement

Het World Food Center is dé food-ontmoetingsplek in Nederland. Op diverse plekken op het terrein is het mogelijk om seminars, congressen, festivals of kleinere bijeenkomsten te houden. Zo kunt u gebruik maken van professionele indoor evenementenlocaties of kiezen voor een ‘unplugged’ ervaring in de buitenlucht.

De Stingerbol – Uniek bolwerk voor kunst, cultuur, food, business en educatie.

Een van de meeste markante gebouwen van het World Food Center terrein is de Stingerbol. Dit mysterieuze bolvormige gebouw deed ooit dienst als oefecentrum voor luchtdoelrakketten en is uniek in zijn soort.

De bijzondere vorm van het gebouw maakt dat alles mogelijk is. Exposities, bijeenkomsten, presentaties, debatten. Op het raakvlak van wetenschap, entertainment en educatie worden activiteiten/voorstellingen georganiseerd.

De Stingerbol wil een inspirerende bijdrage leveren aan en verbinding maken tussen kunst, cultuur, food, zodanig dat bezoekers en gebruikers gezonder eten, duurzamer denken en doen en in aanraking komen met kunst en cultuur. Daarmee is uiteindelijk het welzijn en welbevinden van de mens gediend.

Akoesticum – een culturele belevenis voor uw food-event

Akoesticum is dé maak en presentatieplaats voor muziek-, dans- en theatergezelschappen in het culturele hart van Midden- Nederland. Met een prachtlocatie in de rijksmonumentale Frisokazerne naast de Veluwe, 15 ruimtes die flexibel in te delen zijn, overnachtingsfaciliteiten en eigen catering met lokale producten, is Akoesticum de perfecte locatie voor (meerdaagse)trainingen, bijeenkomsten en evenementen met een cultureel tintje.

Van een plenaire kennisbijeenkomst in de grotere zalen (voor 50 – 250 personen) met break-out sessies in de verschillende studio’s (tot 20 personen) tot exclusieve pandhuur met ruimte voor meer dan 700 personen.

De Mauritskazerne – Sfeervolle industriële congreslocatie voor uw events

De Mauritskazerne is tussen 1904 en 1906 gebouwd in neo-renaissancestijl. De statige entree, hoge plafonds en grote boogramen geven deze locatie een unieke uitstraling. De industriële look wordt versterkt door het interieur vanvoornamelijk hergebruikte materialen. De kazerne maakt indruk, je kunt hier in stijl groepen tot 600 gasten ontvangen (250-300 plenair in de grote zaal). In kleinere groepen uit elkaar? Daarvoor hebben we 12 flexibel inzetbare subruimtes beschikbaar.

De locatie heeft niet alleen een inspirerend verleden, maar ook een verhaal voor de toekomst. Wat je eet en drinkt komt namelijk van boeren, bakkers en andere foodproducenten uit de regio. Lekker, eerlijk, duurzaam én futureproof.

Smook & Smaak – Waar Food & Veluwe elkaar raken

Op de Stormbaan is het BBQ-concept Smook & Smaak gevestigd. Bedrijven en particulieren kunnen hier een compleet arrangement boeken. Voedselvreugde wordt hier gecombineerd met buitenleven, onthaasten, beleving en genieten van puur en eerlijk. Smook en Smaak is avontuurlijk, verbindend en relaxed.

Stel je voor: na een natuurwandeling met een gids samen met je groep vrienden, onder het genot van een drankje, werken aan je maaltijd. Er brandt een lekker knapperend vuur in de buitenkachels en de sfeer is relaxed. Je geniet van elkaars gezelschap en als klap op de vuurpijl geniet je samen van een eigen bereide maaltijd!

 food-event FoodUnplugged
Foto van Food Unplugged

Outdoor mogelijkheden – laat de natuur verbinden

De Veluwe komt het World Food Center letterlijk binnen! De prachtige groene omgeving is dan ook een veelgebruikte locatie voor succesvolle food-events zoals FoodUnplugged, Störrig en Eten op Rolletjes. Op het WFC terrein zijn verschillende buitenlocaties waar u uw events kunt houden:

De stormbaan
Voor kleinschalige duurzame evenementen (tot 750 personen) is de stormbaan een unieke plek, waar de oude stormbaanelementen nog in het boskrijkelandschap staan.

De Appèlplaats
De oude appèlplaats tussen de kazernes in, is een mooie plek om kleine evenementen te organiseren in het zicht van de kazernes.

Het Frisopark
Voor de kazernes in het Frisopark is een mooie locatie beschikbaar om evenementen te organiseren in het zicht van de kazernes. Dit terrein is geschikt voor de wat grotere evenementen.

Wilt u meer weten over events op het WFC terrein? Neem dan contact met ons op.

Contact me

Please leave your details and we will be in touch as promptly as possible.

  Living

  meadow with flowers

  Choose for a healthy and happy lifestyle and come and live at World Food Center!

  Working

  Artists impression of buildings

  The ideal location for innovative businesses in the agrifood industry.

  Experience

  Artists impression of the World Food Experience"

  A unique themed attraction to engage people in our everyday food.

  Newsletter


  Stay up to date and receive our newsletter every month