Het World Food Center is een is een nieuw stadsdeel van Ede dat geheel in het teken van voedsel staat. Het World Food Center is dé food-ontmoetingsplek waar bedrijven zich vestigen, bewoners zich thuis voelen en bezoekers zich verwonderen over de wereld van voedsel.
HISTORIE
Het is 2011 als de eerste ideeën voor het World Food Center het licht zien. Therus Gieling, een Edese agrifood ondernemer, liep al een tijdje met de vraag waarom er eigenlijk nog geen plek was waar kennisinstellingen (zoals Wageningen UR), overheid en bedrijfsleven elkaar structureel en intensief konden ontmoeten en konden samenwerken op het gebied van agrifood. De gouden driehoek dus.
Dit Food Experience Center, zoals hij het noemde, moest ook voor het grote publiek inzichtelijk maken wat de stand van zaken was met betrekking tot de kennis over voedsel en voedselproductie en hoe die kon worden toegepast om wereldwijd tegen 2050 tien miljard mensen te voeden.
PLATTEGROND
nieuwsbrief
Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief