Categorieën
Geen onderdeel van een categorie

Food Valley Summits in WFC goed bezocht

Vooruitlopend op de ontwikkeling van het WFC vindt er op het terrein van de voormalige Friso- en Mauritskazernes ook nu al volop kennisuitwisseling en innovatie plaats. 14 oktober is het terrein het decor voor de Wereldvoedseldag. En vandaag en gisteren vonden er twee Food Valley Summits plaats. 
Food Valley Summits
Op woensdag 11 oktober namen ruim 170 bezoekers uit onder meer Canada, China, Engeland, Indonesië, Japan, Nederland en Zuid-Korea, deel aan de Food Valley Summit ‘Green Proteins’. Doel van de Food Valley Summits is het stimuleren van innovatie en business  door met bedrijven, kennisinstellingen en overheid kennis te delen vanuit verschillende invalshoeken en innovatieve ontwikkelingen een podium te bieden.
De ‘Green Proteins‘ summit was gericht op de zogeheten eiwittransitie: de overgang naar een voedingsschema met meer plantaardige eiwitten. De sessie van vandaag is gericht op ‘Personalized Nutrition‘: de noodzaak om een steeds ouder wordende bevolking gezond en vitaal te houden door het bieden van aangepaste en gepersonaliseerde voeding(schema’s).

De laatste Food Valley Summit dit jaar vindt plaats op 7 december a.s. Dan staan “Emerging Supply Chain Trends, Smart Packaging and Revolutionary Materials and Technologies” centraal. Vanaf november start een online poll rondom deze thema’s. De resultaten worden tijdens de Summit op 7 december in Ede bekendgemaakt.
World Food Day
En dan is het zaterdag 14 oktober tijd voor World Food Day (Wereldvoedseldag). Ook dit (jaarlijkse) evenement strijkt op 14 oktober neer op het terrein van het World Food Center in Ede. Bezoekers ontdekken hier het verhaal achter het eten in tientallen excursies, workshops, talkshows, films en een streekmarkt.
Sluit je op in een koffie-escape game, fileer een vreemde vis, ga op bezoek bij een slagerij, leer gezondheidsmythes en -feiten onderscheiden en ga op een heuse supermarktsafari. Kom langs, doe mee, en proef de verandering op World Food Day!
World Food Day at World Food Center: a plan comes together!