Categorieën
Nieuws en updates

World Food Day op terrein World Food Center Groot succes

Op zaterdag 14 oktober was Ede de trotse gastheer van de World Food Day 2017!
Ede in het algemeen, maar vooral ook de Mauritskazerne, niet geheel toevallig ook de basis van World Food Center in wording.
Wereldvoedseldag is een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. Want er is nog steeds honger in de wereld en dagelijks gaat bijna 1 miljard mensen met honger naar bed. Maar gek genoeg zijn er in 2017 wereldwijd ruim twee keer zoveel mensen met overgewicht. Wereldvoedseldag is in het leven geroepen om ieder geval één dag per jaar stil te staan bij deze grote voedselvraagstukken en te zoeken naar oplossingen en mogelijkheden die we in Nederland te bieden hebben.
Bij de Mauritskazerne in Ede stonden deze zaterdag allerlei activiteiten op het programma. Zoals een supermarktsafari, waarbij je kunt leren hoe je verantwoord boodschappen kunt doen. Meesterkok Pierre Wind verzorgde een workshop ’toekomstkoken’ voor kinderen en de Arnhemse chef-kok Estée Strooker liet zien hoe je met je eigen restjes lekker kunt koken.
De dag werd uitstekend bezocht, en het weer werkte daarbij ook prettig mee!
Vanuit het WFC waren we natuurlijk zelf ook aanwezig. Dit gebeurde onder de paraplu van de Voedseltuinen van Ede én met de workshops van Kokkerelli, als voorproefje van hoe deze ook in het WFC zullen gaan komen.
Om het WFC nu iets dichter bij de bezoekers te brengen en niet alleen via tekstborden te presenteren, was er een megagroot spandoek om mensen (vanaf 2021!) alvast welkom te heten op het World Food Center.
      
Daarnaast was er een gloednieuwe interactieve presentatie – inclusief video-trailer – die door de bezoekers zelf kon worden afgespeeld op een megagroot tablet!
Het WFC kreeg zo meer een gezicht. Op naar 2021!