Categorieën
Nieuws en updates

“Hier moet je als agrifoodsector gewoon bij zijn!”

Carien de Bas, Brand & PR Manager bij FrieslandCampina Branded Netherlands, nam deze maand voor het eerst deel aan een WFC sessie. Hoe kijkt zij aan tegen het WFC?
“Bij het openen van een World Food Center in Nederland is het primair van belang de bezoekers aan te spreken en te inspireren. Bij het zien van de voorbereidingen en plannen, was ik positief over het concept en de eerste validatiefasen.  Er ligt een goed fundament en er is commitment en enthousiasme. De proof in de pudding zit in de winstgevendheid en daarmee in een attractief businessmodel op basis van een experience op wereldklasse niveau voor bezoekers die graag terug willen komen.”

Draagvlak vergroten
“Om het draagvlak te vergroten zal je de hele sector nog meer het gevoel moeten geven dat je ‘hierbij gewoon niet mág ontbreken’. Dat is ook bij ons het gevoel: Bij FrieslandCampina staan we voor transparantie en duurzaamheid en dus moeten we hierbij zijn. We kunnen natuurlijk zelf ook veel bijdragen. We hebben zoveel expertise in huis over de voedselketen en hoe consumenten kijken naar duurzaamheid en transparantie, dat we in meerdere opzichten een goede partner kunnen zijn van het WFC. En dit geldt niet alleen voor FrieslandCampina maar voor de gehele foodsector, met elkaar kunnen we de trots van de sector uitdragen. Naast de betrokkenheid van de overheid, sector en wetenschap, ligt de sleutelfactor voor succes wat mij betreft in de attractiviteit van het WFC zelf. Het moet state of the art zijn, daar start het mee. Daarnaast heb je evenementenprogramma’s nodig om mensen steeds een reden te geven terug te komen.”
Carien de Bas