Categorieën
Nieuws en updates

 'Belang World Food Center groter dan ooit.'

Frank Meijer, Global Product Application Development Manager bij DSM is er helder over: ‘Het belang van een World Food Center is groter dan ooit. Om een snelgroeiende wereldbevolking op een duurzame manier te kunnen blijven voorzien van gezond en voedzaam eten, hebben we nieuwe manieren van samenwerken, innoveren en consumeren nodig. DSM is ‘s werelds grootste producent van vitamines en micronutriënten, essentiële voedingsstoffen voor mens en dier. Ook maken we speciale ingrediënten voor voedselfabrikanten, wereldwijd, om eten en drinken gezonder, lekkerder, veiliger en duurzamer te maken. Ingrediënten die de voedselproductie efficiënter maken en verspilling tegengaan.’

‘We werken nauw samen met zowel internationale als lokale producenten van voedingsmiddelen,  op alle gebieden, om beter voedsel voor iedereen mogelijk te maken.
Naast DSM zijn er in Nederland nog zóveel andere bedrijven en instellingen met kennis en expertise op het gebied van voedsel en voeding, dat we met elkaar die voorlopersrol moeten blijven nemen in het vinden van oplossingen en het inspireren van anderen rondom het thema duurzame voeding. Het is van groot belang om die kennis van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen met consumenten en andere stakeholders te delen.’
‘We zijn als DSM al vanaf de start enthousiast over het WFC en zijn blij dat de plannen en ideeën nu zo concreet zijn dat we met elkaar in gesprek zijn over businessmodellen en exploitanten. Het wordt een attractieve, informatieve ontmoetingsplek waar de hele Nederlandse voedingssector baat bij heeft. Het is nu ook een uitgelezen moment, denk ik, voor andere bedrijven om zich aan te sluiten bij dit project. Het WFC is een prima etalage voor Nederlandse innovaties, onderzoek en ontwikkeling. Als DSM dragen we daar graag aan bij.’