Categorieën
Nieuws en updates

Hoe kunnen gebouwen een bijdrage leveren aan het voeden van de stad in de toekomst? 

Hoe kunnen gebouwen een bijdrage leveren aan het voeden van de stad in de toekomst?

En welke rol kan het World Food Center hierin spelen?

Deze vragen staan centraal tijdens de inspiratiesessie bij het  World Food Center. Graag brengen wij experts op het vlak van stedelijke voedselproductie en stadsontwikkeling bijeen voor een debat onder leiding van Jan Willem van der Schans en Han Wiskerke van de Wageningen Universiteit.

In een keynote presentatie wordt u meegenomen in internationale best practices. Ook leert u meer over het World Food Center en gaat met andere experts het gesprek aan over de kansen voor deze maar ook andere stadsontwikkelingen in Nederland.
Waarom? 
Het grootste deel van de wereldbevolking woont in steden, terwijl we de voedselproductie er buiten organiseren. Daar komt bij dat steeds meer monden gevoed moeten worden terwijl de beschikbare ruimte buiten steden niet toeneemt. Het is dan ook tijd om de stad als serieuze plek voor voedselproductie te beschouwen. Er wordt volop geëxperimenteerd in de buitenruimte en in fabriekspanden. Maar wat kan er in een commerciële en hoog stedelijke gebiedsontwikkeling?
Regio FoodValley heeft de ambitie om hét foodcluster van Europa te worden dat met kennis over voedsel en innovatieve toepassingen bijdraagt aan oplossingen voor wereldwijde voedseluitdagingen. Een uitstekende plek voor dit debat. We organiseren deze dus niet voor niets op de plek waar binnen een aantal jaar de internationale ontmoetingsplaats van de Nederlandse topsector Agrofood verschijnt: het World Food Center. Een multifunctionele stadsontwikkeling van 30 hectare tegen het intercitystation Ede-Wageningen die moet leiden tot een bedrijvig en levendig kennismilieu binnen Regio FoodValley. Als toonbeeld van innovatie in food- en agribusiness is dit dé plek voor vernieuwende gebouwen.
Voor wie?
De inspiratiesessie is een vakinhoudelijke bijeenkomst voor experts op het gebied van voedsel en stadsontwikkeling. En tegelijkertijd ook voor betrokkenen en partners in de ontwikkeling van het World Food Center. We zoeken een brede mix van ondernemers, wetenschappers, vormgevers en ambtenaren. Geïnteresseerd? Meld u zich dan aan via onderstaande knop.