Categorieën
Nieuws en updates

Vliegende start NEON Food Network

Donderdag 15 maart vond in het WFC de eerste bijeenkomst plaats van NEON food! Het nieuwe Netwerk voor en door food Ondernemers, in het kennishart van de Food Valley.
Deze eerste editie van NEON food werd geopend door Willemien Vreugdenhil, wethouder Economie en Regio FoodValley. Harry Veldhuis heette iedereen welkom namens het WFC en maakte duidelijk dat meedoen met het WFC niet alleen voorbehouden is aan de hele grote bedrijven maar dat ook lokale ondernemers werden uitgenodigd te kijken hoe zij zich bij het WFC zouden kunnen aansluiten.
Ruud Zanders, voormalig lector Gezonde Pluimveehouderij en medeoprichter van Kipster ging daar meteen op in. Hij zag wel een plaats voor hem bij het WFC.
Hij legde vervolgens uit hoe Kipster de winstgevende en tegelijkertijd meest duurzame kippenstal van Nederland bouwde en met Lidl de afspraak maakte om vijf jaar lang de eieren af te nemen en in de schappen te leggen. Een open gesprek dat een goed beeld gaf van de besluiten en afspraken die aan deze unieke boerderij ten grondslag liggen.

Ondernemer David Klingen ging vervolgens in op de ketenafspraken in de voedselsector en zijn inspanningen om te komen tot De Kip van Morgen. Hoe ver kun je gaan met ketenafspraken als het ten goede komt van de duurzaamheid? En wat is de rol van de mededingingsautoriteit daarbij?
De middag werd afgesloten met een exclusief streekdiner ontworpen en bereid door chef Edwin van den Oever van Het Oude Politiebureau i.s.m. fermentatiespecialist Christian Weij, bij zijn nieuwe SmaakPark ook gevestigd op het terrein van het WFC.

Voor meer informatie over NEON en volgende sessies: www.neonfood.nl