Categorieën
Nieuws en updates

Platform Verspilling is Verrukkelijk maakt korte metten met voedsel-verspilling

Platform Verspilling is Verrukkelijk maakt korte metten met voedselverspilling

Achttien ondernemers die oplossingen bieden voor voedselverspilling lanceren samen met MVO Nederland het platform Verspilling is Verrukkelijk. Met het platform willen de initiatiefnemers voedselverspilling snel verleden tijd maken.
De samenwerkende ondernemers ontwikkelen en verkopen smaakvolle en mooie producten die gemaakt zijn van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid of verwerkt worden tot diervoeder of biogas. Ze lanceren nu gezamenlijk het platform Verspilling is Verrukkelijk waar ze met elkaar dezelfde boodschap uitdragen: voedsel is te kostbaar om te verspillen.
Gezamenlijk doel
De ondernemers zijn gedreven door een gezamenlijk doel: van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, wordt één-derde niet gegeten. Daar is, met goed ondernemerschap, veel aan te doen. Door de handen ineen te slaan bereiken de ondernemers achter Verspilling is Verrukkelijk nog meer mensen met hun boodschap en bieden ze concrete oplossingen voor het tegengaan van verspilling.
WUR enthousiast
Toine Timmermans van Wageningen Universiteit & Research is erg enthousiast over het initiatief: “Deze achttien Verspilling is Verrukkelijk-ondernemers stellen de waarde van voedsel centraal door op positieve manier te laten zien wat er mogelijk is met reststromen. Dit is een fantastische en concrete manier die bijdraagt aan de ambitie van de Taskforce Circular Economy in Food, om 50% minder voedsel te verspillen in Nederland in 2030. Verder uitbouwen van deze vorm van samenwerking is cruciaal om onze gedeelde ambities te bereiken.” De producten zijn direct verkrijgbaar bij onder meer Albert Heijn Foodplaza in Amsterdam en de Albert Heijn XL in Purmerend.
Het platform Verspilling is Verrukkelijk staat vanaf nu online!