Categorieën
Nieuws en updates

Food Innovation Global Mission 2018 bezoekt WFC

Food Innovation Global Mission 2018 bezoekt WFC

Deze week begon de ‘Food Innovation Global Mission 2018‘. In iets minder dan twee maanden bezoeken 16 studenten/onderzoekers van 10 nationaliteiten, 12 steden en 10 landen over de hele wereld. De Food Innovation Global Mission is een initiatief van het Future Food Institute, een Italiaanse non-profit organisatie.
Dit jaar concentreert de delegatie zich op vier thema’s: onderzoek naar schaalbare duurzaamheid en circulaire systemen; toekomst van eiwitten; agro-innovatie in slimme steden; en voedselzorg & de toekomst van foodservice.
De missie bezoekt de meest geavanceerde foodtech-hubs ter wereld in Amsterdam, Madrid, Valencia, Berlijn, Toronto, New York, San Francisco, Tokio, Hong Kong, Shanghai, Mumbai en Bangkok. De delegatie bezoekt hier bedrijven, startups, universiteiten, onderzoekscentra, wetenschappelijke en technologische clusters en instellingen.
Het bezoek aan Amsterdam is het begin van de tour, en betekent dat in de week van 12-18 mei niet alleen Amsterdam maar ook plaatsen als Maastricht, Wageningen en Ede worden aangedaan. Een van de bezochte bedrijven is Food Inspiration, gevestigd in het WFC in Ede. Ook het WFC werd hier aan de groep gepresenteerd.
Het doel van de missie is om een ​​duurzamere en bewustere benadering van voeding te promoten, nieuwe technologieën en innovaties in de voedingssector te ontwikkelen en de koppeling tussen onderwijs en een veranderende wereld te versterken.
Een visie en doelstelling die naadloos aansluit bij de doelstellingen van het WFC.