Categorieën
Nieuws en updates

De consument wil gezond, maar zeker ook lekker!

Gezond en lekker eten kunnen prima samen gaan. Toch valt de samenleving steeds meer uiteen in de kampen ‘lekker’ en ‘gezond’. Onder consumenten is er enige consensus over wat ‘gezond’ inhoudt: minder zout, vet en suiker en voldoende vitamines, mineralen en vezels. De precieze invulling blijft echter vaag.
Onderzoeksbureau Motivaction heeft een onderzoekje gedaan om eens te peilen wat de ‘gemiddelde consument’ (die natuurlijk helemaal niet bestaat) nu zoal over gezond en lekker denkt
de infographic laat goed zien dat het aantal vegetariërs en flexitariërs toeneemt, evenals de voorkeur voor biologische voeding en voor plantaardige eiwitten. Maar dat heeft niet zozeer met gezondheid te maken, als wel met duurzaamheid.  De Infographic is hier te vinden.