Categorieën
Nieuws en updates

Presentatie Masterplan WFC Experience


Op 3 oktober presenteerde Brad Shelton van BRC Imagination Arts de definitieve versie van het zogeheten Masterplan voor de Experience, voor een groep die opnieuw groter was. Het plan beschrijft de verschillende verhaallijnen die aan bod komen, de belangrijkste voedingsthema’s die behandeld worden, de globale indeling van de Experience, en de mogelijke technologieën en middelen die ingezet kunnen worden om bezoekers een bijzondere educatieve experience te kunnen bieden. In de verslagen van de eerdere reviews hebben we al een en ander verteld. In deze laatste presentatie werd ingezoomd op een aantal wijzigingen, doorgevoerd na feedback op de eerdere presentaties.
Het Grote Voedselavontuur
Tijdens hun reis door drie verschillende beleveniszones verdiepen de bezoekers zich in vier thema’s. Deze zones gaan over het menselijk lichaam, de voedselwaardeketen, de wereldwijde voedseluitdagingen en de vooraanstaande rol van Nederland bij het bereiken van een betere toekomst. De bezoekers kunnen deze onderwerpen in elke gewenste volgorde verkennen, maar op rustige dagen worden ze via een route met een vaste volgorde geleid.
Ze ervaren deze onderwerpen met digitale interactieve elementen, live-presentaties, theaterdecors, 3D-media, interactieve praktische, fysieke activiteiten en begeleid rollenspel waarmee ze zien hoe ons eten op het bord komt, welke keuzes de bezoekers kunnen maken om een gezonder, evenwichtiger (en smakelijker) leven te leiden en wat we (nu en in de toekomst) kunnen doen om te zorgen voor de mensheid en de planeet die ons voedt.
Tijdens deze sessie werd ook de nieuwe Trailer van de World Food Center Experience getoond.
Waar we het allemaal voor doen!