Categorieën
Nieuws en updates

Young Summits – Zero Hunger

Vandaag is het Wereldvoedseldag! In het kader van deze dag vonden de Young Summits – Zerohunger plaats in het Smaakpark op het WFC-terrein. Young Summits betrekt jongeren op een unieke manier bij wereldwijde voedseluitdagingen en laat hen inzien dat we een gedeelde verantwoordelijkheid hebben waar het gaat om het voeden van de wereld.

Vandaag gingen Afrikaanse en Nederlandse jongeren met elkaar in gesprek over hoe er voedselzekerheid gerealiseerd kan worden in Afrika. Leerlingen van o.a. ’t Streek, het Marnix College, Aeres en Van Hall Larenstein wisselden met elkaar ideeën uit. Een groep studenten van de Wageningen University & Research (WUR) werkt de uitkomsten van de dag uit en presenteert deze aan de Taskforce for Rural Africa (initiatief van de Europese Unie en de Afrikaanse Unie) en aan Hans Hoogeveen, permanente vertegenwoordiger van Nederland bij de FAO.

Deze summits waren live te volgen via de Facebook van I4NATURE, de initatiefnemer van dit evenement. Ze werd vandaag ondersteund door de Gemeente Ede en het World Food Center. I4NATURE brengt natuur en klimaat doelstellingen op een praktische manier tot leven. Ze zorgt voor activatie en betrokkenheid onder jongeren. Want: jong geleerd is jong gedaan! #wfd1610