Categorieën
Nieuws en updates

WFC thuishaven voor Foodvalley Accelerator

Foodvalley NL en ScaleUp Company ondersteunen met het programma Foodvalley Accelerator scale-ups in de agrifoodsector. De Foodvalley Accelerator is bedoeld voor Nederlandse bedrijven met een schaalbaar product of dienst en een omzet van minimaal 100.000 euro. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op het terrein van het WFC in Ede.
De stap van een succesvolle startup naar een gevestigde organisatie is groot. Ook in de agrifoodsector. Volgens Roger van Hoesel, directeur van Foodvalley NL, is er sprake van een gat in het ecosysteem: “Er zijn bijna geen jonge bedrijven die uitgroeien tot een groot bedrijf. Met de Foodvalley Accelerator vullen wij dit hiaat”.
Er is veel behoefte aan training en coaching vult Mirik Castro, trainer bij ScaleUp Company aan: “Samen met Foodvalley NL hebben wij daarom een programma ontwikkeld vóór en dóór ondernemers. We focussen op de business, maar vooral ook op de ondernemer zelf.”
Programma en aanmelden
Het acceleratorprogramma is gebaseerd op de principes van de Rockefeller Habits, een praktische methodiek voor groei. Deelnemers krijgen onder meer maandelijkse ‘Accountability Sessions’, thematische ‘Learning Days’ en een persoonlijke mentor. In februari en maart zijn er twee informatiebijeenkomsten. Hiervoor kunnen ondernemers zich aanmelden via: foodvalleyaccelerator.nl.
Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, gemeente Ede, ScaleUp Company en Foodvalley NL in samenwerking met StartLife, Oost NL en World Food Center Development.
Bekijk hier de flyer met meer informatie