Categorieën
Nieuws en updates

All You Can Eat Enough

Het World Food Center wordt inmiddels meer en meer de plaats waar alles wat met ons eten te maken heeft samenkomt. Waar debatten worden gevoerd, seminars worden gehouden en andere food-gerelateerde evenementen worden georganiseerd.
Op 21 maart kwamen geïnteresseerden vanuit bedrijfsleven, (kennis)instellingen en overheid in het World Food Center bijeen om kennis te nemen van de resultaten en te onderzoeken op welke wijze je als partner kan aansluiten bij vervolgprojecten van All You Can Eat Enough.
Het testen van manieren om eetgedrag gezond te maken. Dát is wat het All You Can Eat Enough project doet. Kennis en ervaring vanuit wetenschap, fooddesign en gastronomie worden in de praktijk gebracht. In 2018 realiseerde de stichting Feed Your Mind haar 1e project; het pop-up onderzoeksrestaurant All You Can Eat Enough.
Kees de Graaf,  professor in Sensory Science and Eating Behaviour bij de WUR, zei bij deze gelegenheid: “ Ik zie duidelijk de toegevoegde waarde van samenwerken met Fooddesign. Vanuit de wetenschap weten we al heel veel wat er nodig zou zijn om mensen gezond te laten eten. Maar het in de praktijk brengen gebeurt helaas vaak op een mopperende toon of met een opgeheven vinger. Ik geloof daar niet in. Katja Gruijters brengt vanuit haar expertise als fooddesigner, een andere manier van denken met zich mee waardoor wetenschappelijke kennis verrassend en op een positieve manier vertaald wordt naar de praktijk. Zódanig dat mensen echt verleid worden gezonder te gaan eten, zo blijkt uit eerste resultaten van ons  All You Can Eat Enough restaurant”
Het project voorziet duidelijk in een behoefte: “hoe zorgen we dat mensen gezonder gaan eten?”  Het brengt niet alleen wetenschappelijke kennis in de praktijk, maar levert door de cross-over met fooddesign ook nog eens nieuwe inzichten en inspiratie op waarmee alle partijen uit de hele voedselketen hun voordeel kunnen doen.
Ook geïnteresseerd? Neem contact op via partner@feedyourmind.nl of tel 06 52258782 – voor meer info zie www.feedyourmind.nl
Foto: David Jagersma