Categorieën
Nieuws en updates

45.000 kinderen op ‘Expeditie Lekker in je Vel’

De World Food Center Experience wil mensen bewust maken van wat ze eten en welke impact dat heeft op henzelf en op de wereld. En wat ze zelf kunnen doen om daar iets aan te veranderen. Daar kun je haast niet jong genoeg mee beginnen! De WFC Experience sluit daarbij graag aan op bestaande initiatieven op dit gebied. Zoals de bijzonder succesvolle schoolprogramma’s van de GoDo-alliantie.
GoDo
GoDo is een landelijk initiatief dat ouders en kinderen helpt met een gezonde leefstijl: goede voeding, meer bewegen en meer ontspannen. Bij GoDo zijn kinderen de aanjagers om het gedrag te veranderen. Met hun ideeën en acties helpen ze hun hele gezin met een gezonde leefstijl. En dat is mooi, want mensen die gezonder eten, meer bewegen en meer ontspannen voelen zich gelukkiger en presteren beter.
Ik eet het beter
Dat gezond eten heel leuk kan zijn ontdekken basisschoolleerlingen met het programma Ik eet het beter. De interactieve lesprogramma’s van Ik eet het beter maken leerlingen op een speelse manier bewust van wat ze dagelijks eten en drinken. De leerlingen leren over de herkomst van hun eten, ervaren wat een gezonde leefstijl doet voor hun lijf en ze genieten met elkaar van de heerlijkste producten. Bij alle lesprogramma’s van Ik eet het beter ligt de nadruk op samen doen en samen beleven. Een gezonde leefstijl wordt vanzelf leuk, op school maar ook daarbuiten!

Jong geleerd is jong gedaan!
Deze week doen maar liefst 45.000 kinderen uit groep 7 mee aan het lesprogramma ‘Expeditie Lekker in je vel’, waarin ze een week lang ervaren wat anders eten, bewegen en ontspannen met je doet.
Kinderen worden gestimuleerd thuis ook mee te doen deze week, bijvoorbeeld door middel van het uitdelen van Golden Tickets thuis (aan ouders, broers, zussen) waarmee ‘gezond gedrag’ wordt beloond.
Dit programma is ontwikkeld door Voeding Leeft, in nauwe samenspraak met de andere partijen die onderdeel vormen van de GoDo-alliantie.
GoDo-alliantie
GoDo is een beweging die is gestart met een kerngroep van oprichters bestaande uit Missing Chapter, Albert Heijn en FrieslandCampina. Daarnaast werken het Voedingscentrum, Voeding Leeft, Jongeren op Gezond Gewicht en Gezonde School als kennispartners en maatschappelijke organisaties mee aan GoDo. Het platform is onafhankelijk en kent geen commerciële doelstellingen.