Categorieën
Nieuws en updates

6 juni: Jaarcongres Gezonde Innovatie

Terwijl de realisatie van de World Food Center Experience zelf nog moet beginnen, zien we het terrein van het WFC meer en meer gevuld worden met food-gerelateerde activiteiten en initiatieven.
Geheel in lijn met de doelstellingen van het World Food Center om te werken aan meer bewustzijn over de rol van voeding, en het bevorderen van een duurzamere, gezondere levensstijl, vindt op donderdag 6 juni, de tweede editie van het Jaarcongres Gezonde Innovatie plaats op het WFC terrein. Dit keer op de prachtige locatie van het Akoesticum, het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater.
Dit congres, georganiseerd door Foodlog gaat dit jaar over suiker. Minder suiker in producten, leefstijl en omgeving. Hoe krijg je dat zo moeiteloos, lekker en gezond mogelijk voor elkaar?
Is suiker ‘het nieuwe roken’, ‘het nieuwe vet’, of nog erger: ‘vergif’?
Suiker is van nature de benzine waarop onze motor draait; vet is daarbij de noodaccu. Maar suiker ontwikkelde zich de afgelopen decennia tot een serieuze bedreiging van de volksgezondheid. We krijgen met ons eten en drinken veel te veel suiker binnen. Suiker helemaal uitbannen is doorslaan naar de andere kant, maar dat het flink minder moet lijkt onomstreden.
Drieledig perspectief 
Aan de hand van drie hoofdthema’s behandelt het congres Gezonde Innovatie de problematiek rondom suiker: het product zelf, de voedselomgeving waarin het wordt aangeboden en de leefstijl van consumenten.
Doe het samen
Verwarring in wetenschap en media, wantrouwen in partijen met een belang, en het aarzelende beleid rond voeding en gezondheid schreeuwen om een integrale aanpak van de complexe materie. Hoe krijg je dat voor elkaar?
De overheid doet een coördinerende poging met het preventieakkoord. Supermarkten kiezen voor een voedselstoplicht. Zal het opleveren waar beleidsmakers op hopen?
In het World Food Center, dé plaats voor het voedseldebat, organiseert Foodlog het Jaarcongres Gezonde Innovatie, om de keten als geheel, inclusief consument en overheden, in beweging te krijgen.
Kijk hier voor meer informatie over het programma en aanmelden.