Categorieën
Nieuws en updates

21 juni Food Unplugged op WFC-terrein

Op 21 juni aanstaande laat het terrein van het World Food Center weer eens zien hoe mooi het hier allemaal gaat worden. Dan vindt alweer de vijfde editie van het Food Unplugged Festival plaats. Food Unplugged is een jaarlijks foodfestival dat de schijnwerpers zet op ‘onversterkt eten’, eerlijk eten van boeren, telers en kleine onafhankelijke cateraars, niet versterkt door marketing of processing.

Thema van 2019 is de Smaak van Nederland. Nog steeds zien we een groeiend verlangen onder consumenten naar echt en puur eten; tegelijkertijd blijft het moeilijk voor kleine producenten hun publiek te vinden.
Food Unplugged brengt vraag en aanbod, verlangen en verhaal bij elkaar. Puur, echt eten met producten uit diverse regio’s van Nederland, bereid met simpele technieken en gegeten in een pop-up omgeving die uitblinkt in eenvoud.

De voormalige stormbaan op het kazerneterrein wordt omgetoverd tot een creatieve hub met strobalen theaters, mini-restaurants, live-kookdemonstraties en bijzondere productconfrontaties. Centraal op het festivalterrein staan de communal tables. Hier eten ruim 750 foodprofessionals met elkaar gerechten die door een geweldige line up van chefs worden bereid met producten uit diverse regio’s.

Meer dan 30 inspirators, van boer tot afvalverwerker, geven workshops, proeverijen en presentaties.

Culinaire Inspiratie
Kom in contact met de vernieuwers, de dwarsdenkers, de doeners, de dromers en loners in food. Een dag met eten en drinken, gemaakt door én voor food professionals.  Een dag die je smakelijke verhalen geeft die brandstof zijn voor je plannen in komende jaren.
Netwerk
Food Unplugged is de ideale plek om andere foodprofessionals beter te leren kennen.  Maar liefst 750 gasten uit Nederland, België en enkele andere landen reizen af naar het voormalige kazerneterrein in Ede. Echte ontmoetingen in plaats van vluchtig contact. Onverwachte kansen voor open business-geesten.
Multi Sensorisch
Met de handen in het deeg, ruiken, voelen, proeven. In onze strobaal-theaters worden workshops gegeven, in mini-restaurants geproefd, aan tafels bijzondere ervaringen gedeeld.
Circulair Festival
Food Unplugged zet zich in om circulair te zijn. No waste, zo min mogelijk plastics, gescheiden afvalverwerking, compostering, schone energie. Food Unplugged streeft naar een neutrale foodprint. Wat overblijft geven we aan de gasten mee naar huis.
Unplugged Diner
Het hoogtepunt! Aan lange tafels midden in het bos, ons fameuze diner met Unplugged Food in de hoofdrol, lekkere drankjes en met muziek om op te dansen tot de zon onder gaat. Topchefs koken met producten die gasten hebben meegenomen. Hier moet je bij geweest zijn.