Categorieën
Nieuws en updates

Culturele Proeftuin op WFC

Onder de naam Culturele Bloei hebben Ede en Wageningen bij Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een gezamenlijk plan ingediend om de zichtbaarheid en toegankelijkheid van cultuur te vergroten.  Deze week werd bekend dat er verspreid door het land, vijftien culturele proeftuinen van start gaan.
Voor Ede en Wageningen komt er een fysieke en mobiele ‘maakplaats’ waar betrokken partijen en inwoners elkaar ontmoeten, kennis en ideeën uitwisselen en activiteiten opzetten en uitvoeren.
Deze mobiele maakplaats gaat van start op het terrein van het World Food Center en verplaatst zich daarna door de twee gemeenten. Daarnaast is er een online verbinding met vergelijkbare andere initiatieven wereldwijd.
De proeftuin wordt de komende maanden verder uitgewerkt en gaat 1 september van start. Het project heeft een looptijd van twee jaar.
Het idee is gebaseerd op een initiatief van de Amerikaanse kunstenaar Amar Bahshi die wereldwijd bekend werd met zijn project ‘shared studios’.