Categorieën
Nieuws en updates

‘Eten op Rolletjes’ voor 4e jaar op World Food Center

Van 8 t/m 10 juni 2019 komt het succesvolle Food-festival ‘Eten op Rolletjes’ alweer voor de zesde keer naar Ede. Voor deze gelegenheid wordt het sfeervolle World Food Center terrein rond de Frisokazerne opnieuw omgetoverd tot een gratis toegankelijk openluchtrestaurant met dertig foodtrucks, kidsvermaak en live muziek!

Van Openluchttheater naar World Food Center
Organisator Frans Nagel organiseerde zes jaar geleden de allereerste editie van dit foodtruck-festival in het Openluchttheater in Ede. Na twee keer was het evenement daar uit gegroeid en moest hij op zoek naar een andere locatie: “Ik kwam toe al snel uit op dat prachtige terrein rond het Akoesticum en de kazernes. Ideaal voor ons. Niet alleen vanwege de mooie omgeving en bijzonder sfeer, maar ook vanwege de goede bereikbaarheid. En dat het World Food Center nu ook inderdaad steeds meer een ‘Food’ invulling begint te krijgen maakt het natuurlijk helemaal ideaal.“
Beproefd concept
“Het concept is inmiddels beproefd en eigenlijk heel simpel: ongeveer dertig mobiele keukens, elk met een eigen specialiteit, zorgen ervoor dat er voor elk wat wils is. Plof met familie neer op een picknickkleed of maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Ga met je kinderen langs bij het poppentheater of de schminkhoek of laat je verrassen door theater en live muziek. En sluit de dag dan dansend af!”

Het blijkt een succesformule. Dit jaar wordt het evenement in maar liefst negen gemeentes in Nederland georganiseerd, van Alkmaar, Purmerend, Haarlem en Hilversum, tot en met Utrecht, Arnhem, Deventer, Wageningen en Ede
“Ons doel is vooral om mensen weer even gewoon met elkaar aan tafel te krijgen. Gewoon ontspannen en lekker. En dat blijkt aan te slaan. We groeien nog elk jaar en ook dit jaar hopen we weer zo’n 18.000 mensen te ontvangen. We zien ook dat er steeds meer belangstelling is vanuit de regio.”
Bewuster omgaan met eten
“Als Edenaar verheug ik me op de komst van het World Food Center. Ik denk echt dat het helpt om Ede weer verder op de kaart te zetten. Ook geloof ik in het belang van bewuster omgaan met ons eten. Bewuster kiezen. Ook op ons festival zien we meer en meer aanbod aan duurzame, biologische producten. Veganistisch, glutenvrij, alles kun je inmiddels vinden, en dat zie ik als een verrijking voor het hele festival. Maar die veranderingen in het aanbod zijn wat mij betreft geen doel. Het doel blijft om mensen een fijne, ontspannen middag of avond te bezorgen! “
Entree & openingstijden
– Toegang is helemaal gratis.
– De keukens zijn op zaterdag van 13:00 tot 23:00 geopend. Op zondag zijn we open van 13:00 tot 23:00 uur en op maandag van 13:00 tot 22:00 uur.
Ga voor meer informatie naar www.etenoprolletjes.nl.