Categorieën
Nieuws en updates

Kamerleden op werkbezoek bij WFC

Vooruitlopend op de regio deal die het kabinet met verschillende regio’s in Nederland gaat sluiten, bezocht een delegatie uit de Tweede Kamer de FoodValley. Het werkbezoek ging van start bij een pluimveebedrijf in Ede. Hier werd de unieke samenwerking in de FoodValley belicht vanuit het Poultry Expertise Centrum. Daarnaast werd gesproken over innovaties in de agrarische sector.
De tweede halte van het bezoek was Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij een landbouwtransitie hoort ook een transitie van het voedselsysteem (met oog voor voedselconsumptie) en de centrale rol van de consument daarin. Alliantie Voeding in de Zorg lichtte het lokale preventieakkoord toe en het belang van voeding op maat in de zorg om zo met de juiste voedingsstoffen afgestemd per persoon het herstel te bespoedigen.
De middag werd afgesloten bij het World Food Center waar werd ingegaan op de manier waarop de WFC Experience een bijdrage kan leveren aan de omslag naar een gezonder en duurzamer consumptie. Bij dit gesprek sloten ook de WUR, Aeres VMBO/MBO en LTO aan.

Op de foto vlnr: Jelle Maas(WUR), Sebastiaan Berendse (WUR), Hans Maljaars (SGP), Fije Visscher (LTO), Leon Meijer (Ede), Carla Dik Faber (Christen Unie), William Moorlag (PvdA), Mark Dees (Aeres) en Tim van den Brink, (Gelderland).