Categorieën
Nieuws en updates

Nieuwe partner voor WFCD

BPD (Bouwfonds Property Development) is toegetreden tot het gebiedsontwikkelingsproject World Food Center (WFC) van GREEN en Van Wijnen. Het driemanschap gaat dit unieke nieuwe stadsdeel in Ede verder ontwikkelen en realiseren. Het college van B&W van de gemeente Ede heeft hiervoor deze week haar toestemming gegeven. Daarmee is de samenwerking tussen de partijen een feit en kan de ontwikkeling van het World Food Center voortvarend worden voortgezet. Het contract hiertoe werd vandaag ondertekend op de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland.   
De drie partijen werken samen onder de vlag van World Food Center Development (WFCD), de ontwikkelende vennootschap waarin BPD, Van Wijnen en GREEN nu ieder voor een derde aandeelhouder zijn. Deze vennootschap is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling, het wonen en de realisatie van het Food Innovation District. BPD heeft als gebiedsontwikkelaar ruime ervaring met de ontwikkeling van hybride locaties, waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. 
Aart Jan Verdoold, Algemeen Directeur van GREEN Real Estate: “Wij zijn als WFCD verheugd dat we ons nu, op het moment dat de gebiedsontwikkeling van de voormalige kazerneterreinen rond de Maurits- en de Frisokazerne echt van start gaat, hebben kunnen versterken met een derde sterke ontwikkelaar. Met BPD, GREEN en Van Wijnen, vormen we zo een krachtige organisatie die in staat is dit gebied te transformeren. BPD’s eerdere ervaringen met de ontwikkeling van de kazerneterreinen in Ede laten zien dat dit gebied bij uitstek geschikt is om te transformeren naar  een unieke locatie, waar wonen, werken en recreëren samenkomen met innovatie, beleving en educatie op het gebied van food. Een uniek project, niet alleen voor Ede en Gelderland, maar voor heel Nederland.”
Frans Holleman, directeur regio Noord-Oost en Midden-Nederland van BPD: “Ons aandeelhouderschap in World Food Center Development is voor ons als gebiedsontwikkelaar een logische vervolgstap in de transformatie van de voormalige kazerneterreinen in Ede. We zijn er trots op dat we hier deel van uit kunnen maken, en dat we samen met GREEN en Van Wijnen een multifunctioneel gebied kunnen realiseren dat voor veel mensen uit Ede en omgeving een nieuwe werkomgeving én een nieuw thuis wordt.”