Categorieën
Nieuws en updates

Nieuw stadsgesprek WFC trekt nieuwsgierige inwoners

Voorafgaand aan de inspraakperiode rondom de structuurvisie organiseerde de gemeente Ede een nieuw stadsgesprek voor inwoners en ondernemers. De 100 belangstellenden die zich hadden ingeschreven kregen in het Akoesticum presentaties te zien en konden vragen stellen aan de gemeente, het WFC en de projectontwikkelaars. En als toetje kregen de bezoekers een rondleiding over het terrein, geheel in stijl met de militaire geschiedenis van het gebied.
Het nieuwe stadsgebied krijgt een groen decor vertelt Alies Rommerts van de gemeente Ede. “De Veluwe komt hier als het ware zo naar binnen. Dat landschapsgevoel moet blijven.” Naast de Veluwe speelt ook de militaire geschiedenis een belangrijke rol want de kazernegebouwen moeten het gezicht van het gebied worden.
Vragen en input
Na een drietal presentaties en een muzikaal intermezzo van Ruben Schaap was het tijd voor het meer interactieve deel van het programma. “Stel al uw vragen en laat u inspireren!” moedigde wethouder Leon Meijer de aanwezigen aan. Voor hem is dit stadsgesprek ook een mooi moment om te laten zien wat er met de input uit het vorige gesprek gedaan is. “En het is gewoon goed dat mensen weten wat hier gaat gebeuren.” Nu de gemeente en de provincie zich achter de plannen hebben geschaard is het volgens Meijer tijd om naar de toekomst te kijken. “Laten we het hebben over hoe het er hier uit gaat zien en dat we als Edenaren ook trots mogen zijn op sommige ontwikkelingen.” Dit is het gebied van voedsel. Veel bedrijven en instituten met kennis. Veel boeren.”
Oude legervoertuigen
Bezoekers kregen als bonus een rondleiding over het terrein in oude legervoertuigen, passend bij het decor. Wethouder Meijer is enthousiast dat de oude verbinding van de kazernes met de stad weer terugkomt. “Dit is een stukje historie met een nieuwe invulling.  Er gebeurde hier vroeger al veel, maar dat was toen achter hekken en dat zagen wij niet. Nu gaat er weer heel veel gebeuren maar nu gaan we het allemaal zien en beleven.”
 
Bron: Naar een stuk van Jose van der Burg (27 juni 2019 – https://www.edesepost.nl/nieuws/algemeen/756459/twijfel-over-plan-wfc-wegnemen-?redir)