Categorieën
Nieuws en updates

30 september: debat over kringlooplandbouw

Hoe kan wetenschap het verschil maken en wat komt daarbij kijken? In samenwerking met de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) en de Onderwijsraad organiseert het Rathenau Instituut een serie van drie publieke debatten over de toekomst van de wetenschap.
In het tweede debat van dit drieluik, op 30 september in het WFC, wordt gekeken naar de rijke geschiedenis van de agrofood-sector. Nederland heeft zowel in de wetenschap als economisch gezien een mondiale toppositie ontwikkeld en staat nu voor de uitdaging met de ontwikkeling van de kringlooplandbouw. Kunnen we de impact die wetenschap had voor de ontwikkeling van onze voedselproductie, ook gebruiken in andere sectoren?
Met onder meer wetenschappers van universiteiten en hogescholen, boeren en kennisintensieve bedrijven, en innovatie-deskundigen. Martin Scholten van Wageningen University verzorgt een inleiding op het debat.
Maandag 30 september 19:00 – 21:00 uur. World Food Center, Nieuwe Kazernelaan 2-D42, 6711 JC Ede.
Meer informatie en aanmelden.