Categorieën
Wereldvoedseldag

Youth World Food Day, 16 oktober in WFC

Op 16 oktober a.s. , Wereldvoedseldag, organiseert I4NATURE in het Smaakpark bij het WFC in Ede, de Youth World Food Day.  Dit is een vervolg op de succesvolle Youth Summit die vorig jaar op Wereldvoedseldag plaatsvond.
Tijdens Youth World Food Day praten jongeren en opinieleiders samen over oplossingen voor voedselverspilling als een van de wereldvoedseluitdagingen.

Het event van dit jaar wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Ede, het World Food Center, Wageningen Youth Institute, Food First coalition en Food & Business Knowledge Platform.
Ede werkt al jaren met haar voedselbeleid aan gezond voedsel voor iedereen. Daarbij zoekt en stimuleert Ede voortdurend de verbeteringen in het voedselsysteem en is zij zich bewust van de positie en ideeën van jongeren bij dit vraagstuk.
Het ochtendprogramma is besloten voor een groep van 30 jongeren die deelnemen aan het Excellence programma.
Vanaf 12:00 uur start het brede festivalprogramma, verdeeld over een tweetal onderwerpen: FoodFirst Foodlosses  en Voedselverspilling dichtbij.
De voertaal van het FoodFirst Foodlosses programma is Engels, de rest van het programma is in het Nederlands.
Via een videoverbinding wordt ook gesproken met de Youth Council for the Rome based agencies (IFAD, WFP, FAO) en het Committee on World Food Security in Rome.
De dag eindigt met de uitreiking van de prijs voor de winnaar van de Zero Waste Challenge

Zie hier voor info en registratie voor het middagprogramma.