Categorieën
Wereldvoedseldag

Fototentoonstelling ‘Wat eten we?’

Verschillende activiteiten door heel Nederland markeren de start van Dutch Food Week op 5 oktober. Voor het grote publiek wordt afgetrapt met de opening van de tentoonstelling ‘Wat eten we?’ in samenwerking met de Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg.
Hij reisde door het hele land om Nederlandse gezinnen rond etenstijd te portretteren. In samenwerking met Wageningen University & Research zijn de foto’s voorzien van interessante feiten.


De tentoonstelling is vanaf de kick-off op 5 oktober tot en met World Food Day op 16 oktober te zien op het World Food Center, buiten, rond de Mauritskazerne in Ede.
In 2018 werd Van der Burg benoemd tot Fotograaf des Vaderlands. Naast zijn carrière heeft hij, door zijn agrarische achtergrond, affiniteit met de thema’s van Dutch Food Week. “Ik ben mij erg bewust van het belang en de bijzonderheid van de herkomst van voedsel. Tijdens het samenstellen van de tentoonstelling groeide mijn belangstelling voor boeren en telers die innovatief met de vraagstukken van vandaag omgaan.”