Categorieën
Nieuws en updates

Stichting World Food Center Experience opgericht

De World Food Center Experience begint 2020 goed. Deze week werd de onafhankelijke stichting opgericht die verantwoordelijk wordt voor de verdere ontwikkeling en realisatie van de World Food Center Experience, een belevenisvolle thema-attractie over voedsel.
Met de oprichting van de Stichting is de weg vrij voor belangrijke vervolgstappen zoals de aanbesteding van de experience bouwer, de architect en de exploitant.
Eerder deze week gingen de colleges van de gemeente Ede en de provincie Gelderland akkoord met de benoeming van de eerste bestuursleden. Na dit besluit is de stichting World Food Center Experience opgericht. Leisure specialist Dirk Lubbers is het eerste bestuurslid en penningmeester. Voormalig burgemeester van Ede, Cees van der Knaap wordt bestuursvoorzitter. Van der Knaap zal deze functie tijdelijk vervullen totdat er een definitieve voorzitter wordt benoemd.
Marcel Goossens directeur
Marcel Goossens, die als kwartiermaker de afgelopen maanden alle voorbereidende werkzaamheden voor de stichting heeft geleid, is nu als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de stichting. “Nu de stichting officieel opgericht is, kunnen we verder bouwen aan dit waardevolle initiatief. Zo kunnen we de verschillende aanbestedingen, die wij de afgelopen maanden hebben voorbereid, echt in gang zetten. Met Cees van der Knaap en Dirk Lubbers hebben we twee toegewijde personen met wie we de komende tijd het bestuur verder gaan uitbouwen en versterken.”
Experience-expertise
Met de toetreding van Dirk Lubbers tot het stichtingsbestuur haalt de stichting een hoop experience-expertise in huis. Dirk heeft een track record op het gebied van recreatie en toerisme. Onder zijn leiding groeide de Heineken Experience uit tot een van de grootste publiekstrekkers van Amsterdam.
“Ik ben ervan overtuigd dat er nu ruimte is voor een attractie of beleving over voedsel”, aldus Dirk Lubbers. “De plek van de Experience is er in elk geval uitermate geschikt voor. Het is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto en met de WFC Experience hebben we een actueel thema waar veel belangstelling voor is. Het heeft daarmee zeker de potentie om één van de attracties te worden die bijdraagt aan het verder spreiden van toeristen over Nederland.”
Lees hier het interview met Dirk
In november werd al officieel gestart met de uitwerking van de plannen voor de World Food Center Experience. Zo’n 80 vertegenwoordigers vanuit bedrijfsleven, gemeente, provincie, rijksoverheid, NGO’s, wetenschap en onderwijs kwamen toen naar de Mauritskazerne in Ede om de volgende fase van de ontwikkeling van de WFC Experience in gang te zetten.