Categorieën
Nieuws en updates

Aanleg Parklaan is begonnen – WFC straks nóg beter bereikbaar

Wie met de auto komt, is straks een stuk minder tijd kwijt om vanaf de A12 op het World Food Center te komen. Tot nu toe was het nog best wel eens zoeken op de kazerneterreinen hier in Ede. Maar met de aanleg van de Parklaan met een directe afslag naar het WFC terrein zal dat verleden tijd zijn. Afgelopen maand begonnen de werkzaamheden.
Artikel gaat verder onder de tekst.
Definitief ontwerp kruispunten Parklaan ter hoogte van WFC.
In Ede-Oost wordt het drukker op de weg. Zeker met de ontwikkelingen op ons terrein en de oplevering van steeds meer woningen op de overige kazerneterreinen en het Enka-terrein. Daarom legt de Gemeente Ede de nieuwe Parklaan aan die de A12 met de N224 verbindt. De nieuwe Parklaan komt deels langs het WFC terrein te liggen en krijgt 2 afslagen naar het terrein.
Momenteel wordt onder andere de grond onderzocht op mogelijke achtergebleven explosieven of resten uit de tweede wereldoorlog. Zodra dit is gebeurd, wordt gestart met de aanleg van de weg. In de herfst van 2020 is de eerste afslag naar verwachting klaar voor gebruik.
Bekijk hier de projectpagina van de Parklaan
OV naast de deur
Reist liever met het openbaar vervoer? Het World Food Center ligt direct naast het NS intercity station Ede-Wageningen? Dat betekent directe verbindingen met Randstad, Arnhem en Amersfoort. Wel zo gemakkelijk en duurzaam!