Categorieën
Nieuws en updates

Nieuwe vestigingslocatie voor Startups ROOTS opent haar deuren

Bijzondere producten en ideeën krijgen kans om te door te groeien

Ede, 14 april 2020 – De regio Foodvalley heeft er een unieke locatie voor startende ondernemers bij. In twee voormalige kazernegebouwen op het World Food Center terrein kunnen zij zich vestigen tegen zeer gunstige voorwaarden. De eerste bedrijven zijn inmiddels al ingetrokken. In totaal is er ruim 3.400 vierkante meter aan kantoor- en experimenteerruimte beschikbaar.

Mooie aanvulling voor de regio
Roots biedt ruimte aan startups en scale-ups die actief zijn in agri en food, maar ook daarbuiten. De ligging naast NS station Ede-Wageningen, aan de rand van de Veluwe en te midden van alle activiteiten op het World Food Center terrein, maakt het een ideale locatie voor startende ondernemers. Bestuurslid van de Stichting Roots Innovation Hub en CEO van FoodvalleyNL Roger van Hoesel beaamt dat. “Goedkope en flexibele huisvesting voor jonge bedrijven in een inspirerende omgeving is belangrijk. Roots biedt hiermee een geweldige aanvulling op al het mooie dat het ecosysteem hier in deze regio al te bieden heeft.”

Bijzondere innovaties
De eerste bedrijven met bijzondere concepten hebben zich inmiddels gesetteld in gebouwen 85 en 86 op het World Food Center. Ernst Breel, co-founder van Rival Foods is verheugd met hun nieuwe plek: “Rival Foods ontwikkelt een nieuw productieproces om ‘s werelds eerste 100% plantaardige culinaire filetstukken te kunnen produceren. Rival Foods heeft zich in Roots gevestigd om de eerste stappen in ontwikkeling te kunnen nemen en uit te kunnen bouwen. Roots levert de juiste combinatie van infrastructuur, lage kosten en ondernemendheid om Rival Foods te kunnen ondersteunen in deze vroege fase.”

Een andere bijzondere onderneming is Vegger. Paulien van de Vlasakker van Vegger legt uit wat zij doen. “Vegger levert producten en diensten voor indoor-gardening: binnenshuis tuinieren. De high-tech binnentuinen van Vegger garanderen de juiste groei- en bloeiomstandigheden voor een groen binnenklimaat en optimale maaltijdbeleving in kantoren en zorgcentra. Roots is voor ons de perfecte plek om ons bedrijf verder uit te bouwen. We huren de nodige ruimte waarvan we goed gebruik maken. Daarnaast is de ligging/locatie erg handig, ook voor het uitbreiden van ons netwerk binnen Foodvalley en het World Food Center!”

De volgende bedrijven zijn momenteel gevestigd in Roots: Rival Foods, Vegger, Zwarte Koffie, Corvus Drones, Track32. Geïnteresseerde ondernemers kunnen meer informatie vinden via www.worldfoodcenter.net/roots.

Maatregelen omtrent coronavirus (COVID-19)
De Nederlandse overheid heeft op 15 maart jl. als gevolg van de verspreiding van COVID-19 verregaande maatregelen getroffen. Stichting Roots Innovation Hub volgt deze maatregelen nauwgezet. Dat betekent dat de informatieverstrekking richting geïnteresseerde ondernemers zoveel mogelijk online en telefonisch gebeurt. Bezichtigingen zijn mogelijk, maar er worden uiteraard maatregelen genomen om de bezichtigingen zo veilig mogelijk uit te voeren.

Neem voor meer informatie contact op met Louis de Boer via 06 5475 4488 of download de brochure van Roots Innovation Hub