Fruitkist.nl levert arbeidsvitaminen aan bedrijven

Bij veel bedrijven vind je de bekende snoeppot of koekjestrommel op tafel. Lekker, maar niet altijd gezond. De Gezondheidsraad adviseert ons om dagelijks minimaal 200 gram fruit te eten, maar slechts 13% van de Nederlanders haalt dit. Fruitkist.nl heeft de oplossing, zij leveren een gezonde ‘snoeppot’ aan bedrijven: vers fruit voor op kantoor. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Een echte marketeer ruikt kansen
Stefan Verschoor was jarenlang eigenaar van een marketingbedrijf. Maar als hij eens wat anders dan snoep of koek op kantoor wilde, zoals fruit, werd hij keer op keer teleurgesteld. De kwaliteit was niet geweldig en de prijzen waren onduidelijk. Ook kwamen de producten vaak van ver. Een echte marketeer ruikt kansen: dit kan beter!

Vorig jaar verkocht hij zijn bedrijf om zich volledig te kunnen richten op Fruitkist.nl. Vers en goed fruit, regionaal geleverd aan bedrijven en particulieren.

Als iets beter kan, ga ik ondernemen
Fruitkist.nl levert samen met regionale fruitspecialisten fruit aan zakelijke én particuliere klanten. Stefan houdt met zijn team kantoor op het terrein van World Food Center. We spraken hem over de locatie, zijn drive en uiteraard over fruit.

Stefan leidt me rond over het terrein: “We zitten hier mooi he? Het ROOTS gebouw op het terrein van het World Food Center past goed bij ons. We zijn een startend bedrijf en hebben niet veel nodig. Er zitten hier veel meer startups en de ligging is heel centraal. Een leuke plek!”

Bij een kop koffie vertelt hij verder: “goed werkgeverschap gaat in deze tijd niet meer alleen om loon of een laptop van de zaak. Goed werkgeverschap betekent goed zorgen voor je mensen. Laten we beginnen bij een gezonder voedselsysteem en zo werken naar gezondheid op de werkvloer. Ik werk altijd vanuit beter; als iets beter kan dan ga ik ondernemen. Zo ging dat ook met Fruitkist.nl.

Win-win

Ik kende een goede groenteboer en ik zag zowel voor hem als voor Fruitkist.nl kansen. Als wij opdrachten voor hem zouden genereren, krijgt hij een alternatieve vorm van meer business. Hij verzorgt het fruit en een logistiek partner levert het vervolgens op de werkplek. De afnemer heeft daarna dagvers fruit op tafel staan. Win-win.

We zijn eigenlijk de schakel tussen de leverancier van het fruit en de bedrijven of particulieren die het fruit bestellen. De meeste concurrerende bedrijven kopen producten in en verpakken dit, om het daarna landelijk te leveren. Wij laten het verzorgen van fruit liever bij de fruitspecialisten in de regio, zij hebben er verstand van. De bedrijven die bij ons bestellen bedienen we zo zonder twijfel met kwaliteitsproducten. Als we een nieuwe opdrachtgever krijgen, zoeken we er een regionale fruitleverancier bij. Daarnaast maken we ook gebruik van regionale logistieke partners voor de levering van het fruit. Dat werkt voor beide kanten prettig en makkelijk. Zo werken we zo efficiënt en duurzaam mogelijk.

Ontzorgen
Wat wij doen met Fruitkist.nl is het ontzorgen van beide partijen, de fruitspecialist krijgt mooie orders binnen en de klant weet dat hij fruit van goede kwaliteit geleverd krijgt. Wij verzorgen de marketing, het platform, de logistieke partners en de backoffice. Zo loopt bijvoorbeeld ook de facturatie via ons. De partners hebben er geen omkijken naar.

We werken laagdrempelig; als een klant een bestelling plaatst dan leveren we. Als hij een week wil overslaan leveren we niet. De fruitspecialist bestelt slechts wat hij nodig heeft. Hierdoor hoeft er niks weggegooid te worden. Qua verpakking willen we ook zo groen mogelijk werken. Ons fruit wordt geleverd in mooie houten kistjes. De kwaliteit van onze producten is echt leidend. We onderscheiden ons met een goede fruitkist van hoge kwaliteit.

Webshop met fruitmanden
In de corona-periode zijn we gestart met een webshop om onze mooie producten ook breder te kunnen leveren. Vanuit deze webshop kunnen zowel particulieren als bedrijven mooie fruitmanden bestellen. Voor een lekker stuk fruit op je thuiskantoor of om een zieke collega een hart onder de riem te steken. Fruit kan altijd.

Steeds meer werkgevers en particulieren kiezen voor ons fruit. We groeien met ons mooie concept en ons mooie product langzaam maar stabiel. Ons doel? Landelijke bekendheid en een serieuze speler zijn op de markt. Daar gaan we voor!”