Categorieën
Nieuws en updates

Sfeer proeven tijdens de open dagen van Aeres MBO Ede

Het weekend van 11 en 12 februari stond voor Aeres MBO Ede in het teken van de open dagen. Voor het eerst vonden deze plaats op de nieuwe leslocatie: Het World Food Center. Tijdens de open dagen konden potentiële studenten kennis maken met de huidige – en nieuwe opleidingen van Aeres MBO Ede.

De rol van duurzaam denken in de samenleving
Hoe zorgen we ervoor dat mensen gezonder gaan leven? En hoe zorgen we dat onze steden leefbaar blijven? Deze vragen stonden centraal tijdens de open dagen. Duurzaam denken gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. De opleidingen van Aeres MBO Ede springen hierop in. Audrey, teamleider van het mbo zegt hierover: “Een opleiding van Aeres MBO Ede is een mbo-opleiding midden in de natuur en midden in het centrum van voeding hier in Nederland. De Foodvalley. We hebben gekozen voor het World Food Center omdat het dé food-ontmoetingsplek is en daar moeten onze studenten onderdeel vanuit maken.”

Duurzame opleidingen
Om geïnteresseerden een goede indruk te geven van de school stonden er diverse kraampjes opgesteld met informatie over de verschillende opleidingen. Hier konden alle vragen die er waren gesteld worden. In september gaan er twee nieuwe niveau 4 opleidingen van start. Hierover waren vooral veel vragen. Met deze nieuwe opleidingen springt Aeres in op de ontwikkelingen om Nederland duurzamer te maken. De opleiding Adviseur duurzame leefomgeving leert studenten hoe ze kunnen meewerken aan de verduurzaming van steden. Het is een wereldwijde trend dat steeds meer mensen in de stad gaan wonen. Dit brengt nieuwe problemen met zich mee die vragen om een eigentijdse oplossing. Een andere trend in Nederland is dat Nederlanders steeds minder gezond gaan leven. De praktische opleiding Food & lifestyle coach leert studenten hoe ze klanten kunnen begeleiden naar een gezondere levensstijl.

De sfeer ervaren van het studeren bij Aeres
Daarnaast was het mogelijk om echt de sfeer te proeven van het studeren bij Aeres MBO Ede door een proefles te volgen. Bij Food gingen potentiële studenten aan de gang om zelf mayonaise te maken. Met Toegepaste biologie werd het terrein rondom de Mauritskazerne verkend. Door middel van een Quickscan werd daar bepaald wat er op het terrein leeft. In de leslokalen van het Aeres werd op een interactieve manier dieper ingegaan op de inhoud van alle opleidingen, zodat ook de sfeer van een les ervaren kon worden. Er wordt teruggekeken op geslaagde open dagen.

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief