Categorieën
Nieuws en updates

World Food Pavilion ‘scoort’ bij publiek Floriade 2022

De wereldtuinbouw tentoonstelling Floriade in Almere heeft zondag  9 oktober haar laatste dag beleefd. 180 dagen lang heeft het World Food Pavilion bezoekers ontvangen en hen meegenomen in de fascinerende wereld achter ons eten. Met een gemiddelde beoordeling van een 8,5 waren bezoekers van het paviljoen zeer enthousiast.

Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ van de Floriade 2022 speelt voedsel een belangrijke rol. In het World Food Pavilion werd daar invulling aan gegeven met een 360 graden filmbelevenis over de toekomst van ons eten. De film is een voorloper van wat de bezoeker gaat meemaken in de World Food Experience die in 2024 haar deuren opent in Ede. In de Innovatie Dome op het paviljoen lieten de provincie Gelderland en de gemeente Ede voorbeelden zien van food-initiatieven in Gelderland die op een bijzondere manier werken aan het behoud van een leefbare wereld.

Op het Smaak- en speelplein van het paviljoen werden gedurende de afgelopen maanden verschillende bijeenkomsten zoals proeverijen, presentaties en kinderactiviteiten georganiseerd. Zo werden meerdere studentenchallenges gehouden in het kader van voedselverspilling en organiseerden onder anderen het Voedingscentrum, Regio Foodvalley en verschillende bedrijven bijeenkomsten.

Ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen van de Floriade werd het World Food Paviljoen door bezoeker met uitstekende rapportcijfers beoordeeld. De 360 graden filmbelevenis kreeg een 8,7 en de Innovatie Dome een 8. Het personeel op het paviljoen kreeg zelfs een 9,3!

Naast de initiatiefnemers van het World Food Pavilion werkten ook de volgende partners mee aan de belevenis op de Floriade: Foodvalley NL, Gemeente Wageningen, Greenport Gelderland, Neder Banaan, NEXTgarden, OnePlanet Research Center, Oost NL, Regio Foodvalley, SmaakPark, Think East Netherlands, Wageningen University & Research, Spoony, Regio Foodvalley, SmaakPark, gemeente Winterswijk en World Food Center.

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief