Pegasus Wandelfestival

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25/09/2021
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Ervaar de rijke historie van Ede, en laat je leiden door een landschap vol verhalen met de eerste editie van het Pegasus Wandelfestival bij Akoesticum! Akoesticum organiseert als onderdeel van de Airborne-Ede maand op 25 september het Pegasus Wandelfestival, een unieke culturele beleveniswandeling over moed en verzet, op weg naar vrijheid. De Airborne-Ede maand wordt afgesloten met een prachtig slotconcert door Ellen ten Damme, Vincent Bijlo en de Konrad Koselleck Big Band na afloop van het Pegasus Wandelfestival.

Landschap vol verhalen
Wandelen, kijken, luisteren en beleven in het decor van schitterende natuur; dat is het Pegasus Wandelfestival! Met de gebundelde krachten van muziek en theater nemen we je op drie verschillende routes (4, 8 of 18 km) mee door de prachtige Edese natuur naar de historische dropzones op de Ginkelse Heide en laten we je kennis maken met een landschap vol verhalen. Theatrale, muzikale en kunstzinnige gebeurtenissen op de routes brengen het erfgoed en historie tot leven brengen en laten je nadenken over vrijheid toen en nu. Het wandelfestival vertelt, ontroert, verrast, maakt je stil èn laat je lachen! Of je nu een ervaren wandelaar bent, in coronatijd je wandelschoenen weer hebt ontdekt óf je samen met je gezin op unieke wijze kennis wilt maken met de bijzondere geschiedenis van deze omgeving. Wandelen, kijken, luisteren en beleven in het decor van schitterende natuur.

Slotconcert Airborne-Ede maand
Om de Airborne-Ede maand op bijzondere wijze af te sluiten vertellen we graag nog een laatste verhaal over vrijheid, samen met niemand minder dan zangeres Ellen ten Damme, verteller Vincent Bijlo en de Konrad Koselleck ‘storytelling’ Big Band! In 2018 wisten ze het publiek al te imponeren met de indrukwekkende voorstelling ‘The Concert to End All Wars’ in de Mauritskazerne. Deze keer verwelkomen wij ze voor een openluchtconcert op het festivalterrein van Akoesticum en het Pegasus Wandelfestival. Konrad Koselleck en Vincent Bijlo kunnen als geen ander het lokale verbinden aan het (inter)nationale en samen met de betoverende stem van Ellen nemen ze je mee door de diepe dalen van de oorlog, op weg naar muzikale hoogtepunten met vrijheid aan de horizon. Laat je verrassen door het artistieke schouwspel op het podium tussen zangeres Ellen, verteller Vincent, dirigent Konrad en de musici van de big band, en kom naar het slotconcert van de Airborne Ede-maand bij Akoesticum! Tickets zijn slechts € 5,-!

Algemene informatie:

  • Voorstelling: Pegasus Wandelfestival en Slotconcert Airborne-Ede maand
  • Datum: Zaterdag 25 september 2021
  • Tijd: Voor het Pegasus Wandelfestival gelden diverse starttijden tussen 09:00 en 12:00 uur. Het slotconcert vindt plaats om 16:00 uur.
  • Prijs: Pegasus Wandelfestival € 5,- (t/m 12 jr) / €7,50 (regulier) incl. drankje Slotconcert € 5,- (incl. drankje)
  • Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 D42, Ede Tickets: www.pegasuswandelfestival.nl