Categorieën
Blog We Are Food

“Ik kom uit Rotterdam en woon in Den Bosch, maar leren en werken doe ik het liefste in deze omgeving.”

Hé millennial: laat van je horen!

millennial: laat van je horen!

Dromers, dwarsdenkers, durvers en doeners. Het World Food Center in Ede barst van de enthousiastelingen die vol overgave en passie werken aan een idee, creatie, ontwikkeling of innovatie. In deze rubriek spreken wij bijzondere persoonlijkheden die dit terrein maken tot wat het is.

“Ik kom uit Rotterdam en woon in Den Bosch, maar leren en werken doe ik het liefste in deze omgeving. In 2015 ontdekte ik deze regio voor het eerst, tijdens mijn studie Management, Economics & Consumer Studies aan de Wageningen Universiteit. Toen was ik al verrast door alle initiatieven rondom food en innovatie in Ede en Wageningen. Deze plek blijft me trekken, er gebeurt zoveel. Mooi dat ik zelf sinds vorig jaar, als gezicht van jongerennetwerk GEN•F, andere jonge foodprofessionals mag voorzien van een flinke dosis inspiratie.”

Live vanuit Studio GEN•F
“Door jonge foodpro’s, voor jonge foodpro’s. Dat is de kracht van GEN•F. Normaal gesproken zien we elkaar regelmatig bij bedrijfsbezoeken of tijdens toffe meet-ups. Maar dat is in tijden van corona even anders… Daarom ben ik hier vandaag! Samen met mijn collega Jim Korteweg presenteer ik morgen de eerste uitzending van GEN•F Live. In nog geen vijf dagen tijd hebben we samen met collega’s van communicatiebureau Shoot My Food, inspiratieplatform Food Inspiration en netwerkorganisatie Foodservice Network een studio gerealiseerd in de Mauritskazerne.”

Durf jezelf te zijn
“Met inspirerende sprekers van binnen en buiten de branche en eigen leden aan de studiotafel gaan we samen in gesprek over de toekomst van de foodsector. Want natuurlijk ziet en hoort iedereen in deze tijden ook van alles in het nieuws. Maar wat er nou precies in onze sector gebeurt? Je leert niet alleen van de wereld om je heen, maar we leren ook van elkaar. Waar worstelen andere jonge marketing-, F&B- sales- of HR-managers mee? Hoe gaan zij om met de uitdagingen en waar zien ze kansen? Ik hoop dat GEN•F leeftijdsgenoten aanmoedigt om eerder van zich te laten horen. Als je net start met je carrière kan het soms best moeilijk zijn om tegen iemand in te gaan met twintig jaar meer ervaring. Al helemaal nu je misschien niet meer zeker van je job bent. Toch is mijn advies: wacht niet te lang met het delen van jouw mening en ideeën. Durf jezelf te zijn, daar heeft je manager uiteindelijk alleen maar profijt van.”

Crisis en millennials
“Onze focus ligt op jonge professionals. Maar ook voor hun managers kan de uitzending van Studio GEN•F interessant zijn. Het brengt namelijk mooi in kaart wat zo’n crisis met millennials doet. Waar liggen ze wakker van, wat zijn hun behoeftes en hoe gaan ze om met een periode van onzekerheid? Ik denk dat zo’n crisis ondanks de onzekerheden ook veel rust brengt. Als alles stil komt te staan vraag je je toch af: moet ik eigenlijk wel altijd overal bij zijn? Stiekem was het ook wel lekker om even rust te hebben. Vooral als je weet dat iedereen verplicht thuiszit. Ik hoop ergens dat de minder volgeplande agenda blijft, zo houden we wat meer ruimte over voor spontaniteit.”

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief