Categorieën
Blog We Are Food

Kunstenaar en koopman Daan Overeem leeft zich uit in en om de etalage van World Food Center.

Vol van de Stingerbol

Vol van de Stingerbol

Kunstenaar en koopman Daan Overeem leeft zich uit in en om de etalage van World Food Center.

Dromers, dwarsdenkers, durvers en doeners. Het World Food Center in Ede barst van de enthousiastelingen die vol overgave en passie werken aan een idee, creatie, ontwikkeling of innovatie. In deze rubriek spreken wij bijzondere persoonlijkheden die dit terrein maken tot wat het is.

“Alles wat ik creëer moet anders zijn. Want normaal is geen norm. ‘Er is niks in die bol’, waarschuwden ze me voordat ik ging experimenteren met de Stingerbol op het World Food Center. Maar juist als er niks is, kan alles. Als het aan mij ligt is de Stingerbol niet langer de sluitpost van het terrein, maar juist de aanjager van alles wat hier gebeurt op het gebied van food en innovatie.”

Doe maar anders
“Ik ben altijd bezig met kunst, marketing en communicatie. In elke vorm die je maar kunt bedenken. Altijd vernieuwend, maar wel volgens drie belangrijke pijlers: anders, maatschappelijk en duurzaam. In mijn zoektocht naar een expositieruimte stuitte ik vorig jaar op dit markante gebouw dat in 1993 is gebouwd als oefencentrum voor de luchtdoelartillerie. Sinds 2008 is de bol niet meer echt in gebruik. Ongelooflijk! De Stingerbol is juist een uniek onderdeel van de World Food Center-beleving.”

Een complete happening
“Begin dit jaar vond de expositie ‘Vrijheid in de Stingerbol’ hier plaats, waar diverse kunstenaars werden uitgedaagd om driediemensionaal te denken. Alle kunstwerken hingen in het donker aan draadje. Bezoekers mochten de kunst zelf met een zaklamp gaan zoeken. Tja, dat is even uit je comfortzone stappen. Ook voor de kunstenaars die gewend zijn om hun werk op een standaard te zetten. Het kostte wat overredingskracht, maar het werd een complete happening.”

Gek van de bol
“Mijn liefde voor dit prachtige gebouw deel ik met Heidi Linck en Ferdie Olde Bijvank. Na de spraakmakende expositie en de presentatie van een goed doordacht plan mochten we de Stingerbol voor zeven maanden gebruiken. ‘Er is niks’, waarschuwden velen, maar daardoor kan juist alles. Dit is een prachtige mogelijkheid om reuring te creëren. Het is tijd om leven in deze bol te blazen. Verzin het maar. Juist nu! Er komen veel toeristen naar de Veluwe. Naar voren met die bol. Ik geloof in de kracht van dit gebouw. Sterker nog: van de Stingerbol een succesverhaal maken is stiekem mijn droom geworden. Dus kom maar door met de ideeën. Iedereen mag de bol gebruiken. Zo creëer ik verbinding.”

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief