Categorieën
Nieuws en updates

Vader Willard (53) en moeder Iris (45) Schuurman verkennen samen met hun dochters Chayenne (21) en Bodille (11) het World Food Center op de fiets

Op pad in eigen stad

Op pad in eigen stad

Dochter Chayenne (21) vindt het net een museum. Ook moeder Iris (45) waardeert het dat je alle bedrijvigheid op World Food Center op het eerste oog niet ziet. “Zo houd je het gebied en zijn geschiedenis intact.” Familie Schuurman (her)ontdekt hun Ede op de fiets.

“We wonen vlak achter het World Food Center, maar toch had ik geen idee wat er hier precies gebeurde”, vertelt Willard. “Met de auto zoef je er voorbij. Het werd tijd om de boel eens goed te verkennen. Op de fiets zie je nog eens wat. Ik vind dat dit historische terrein een prachtige bestemming heeft gekregen. Mooi dat de kazernes intact zijn gebleven.”

Een plek met potentie
Willard: “Wij wonen hierachter in de nieuwbouwwijk, in de buurt van pannenkoekenhuis De Langenberg. Het is maar zes minuutjes fietsen. Ik ken het gebied van vroeger, maar ben er al jaren niet geweest. De kinderen hadden het sowieso nog niet gezien. Dus ik zei vanochtend: ‘weet je wat, ik zal jullie het akoesticum eens laten zien’. En ik ben positief verrast door alle vernieuwingen. Ik hoop dat het wat wordt, Ede mag wel wat bruisender. Maar goed: de ligging is geweldig, het is groen en je hebt rust en ruimte. Ede heeft heel veel potentie.”

Ede verkennen op de fiets
Bodille:“Papa kent alles en iedereen. Behalve dit stuk. Dus leuk om hier een keertje doorheen te fietsen. Ik heb nog geen vakantie, maar wel om de dag school. Leuk om even de deur uit te gaan. Ik ben er ook wel klaar mee om de hele dag op mijn telefoon of laptop de zitten. Zo leer ik meer over de buurt.”

Laat maar bruisen
Chayenne: “Ik heb deze omgeving al eens online opgezocht. Het lijkt wel een museum. Gaaf om met eigen ogen te zien wat er gebeurt. Maar wat mij betreft mag er nog meer verteld worden over World Food Center, ik denk dat veel mensen geen idee hebben. Ondanks dat ik niet meer in Ede woon, ben ik blij dat het hier gezelliger wordt. Het heeft nog niet de bruisende sfeer van Utrecht of Den Haag, maar er gebeurt gelukkig steeds meer. En het is hier wel groener dan in de meeste steden.”

Samenwerking en verbinding
Iris: “Ook voor mij was dit bezoek aan World Food Center de eerste keer. Ik vind het gaaf dat je op het eerste oog niet ziet hoeveel bedrijvigheid hier is. Zo houd je het gebied en zijn geschiedenis intact. Als hier meer samenwerkingen op het gebied van food en innovatie ontstaan, versterken de bedrijven elkaar hopelijk. Dat maakt Ede ook direct aantrekkelijker. Ik hoop echt dat dit een succes wordt. Eten zorgt voor verbinding, dus ik heb er alle vertrouwen in.”

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief