Categorieën
Nieuws en updates

Proeven en ontdekken op Food & Fun Street Fair Ede

Op zaterdag 9 juli vindt de Food & Fun Street Fair plaats in en achter de Mauritskazerne op het World Food Center-terrein in Ede. Op deze oerstreekmarkt kunnen Edenaren genieten van de heerlijke smaken uit de regio, lekkere muziek en gezelligheid. Ook voor kinderen is de Street Fair een leuk uitje. De streekmarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang + parkeren zijn gratis.

Bezoek de website van Food & Fun Street Fair in Ede

Bezoekers van de streekmarkt vinden een breed aanbod aan lokale boeren en producenten waaronder: Remeker kaas, Boer en Zus Hoeksche Quinoa en Brouwerij Kleiburg waar bezoekers bananenbier kunnen proeven dat is gemaakt van de enige echte Edese Neder Banaan.

Knotsgek koken met Pierre Wind

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals ‘print je eigen pannenkoeken’, een skelterbaan, springkussen en nog veel meer. Tv-kok Pierre Wind kookt met verse streekproducten de meest bijzondere gerechten en laat je de regio proeven op een knotsgekke manier.

Rondleiding door de Bananenkas

Bezoekers van de oerstreekmarkt kunnen ook een kijkje nemen in de kas van de Neder Banaan. Hier ervaren zij het fascinerende verhaal achter de eerste Nederlandse bananen. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de historische Mauritskazerne. Hier vinden nog meer leuke activiteiten plaats die georganiseerd worden door onder andere de stichting World Food Experience, Voedselraad Ede, Foodfloor en de gemeente Ede.

De initiatiefnemers De Food & Fun Street Fair is een initiatief van De Mauritskazerne, gemeente Ede en World Food Center. Het World Food Center is een nieuw stadsdeel van Ede dat helemaal om voedsel draait en waar wonen, werken en beleven bij elkaar komen. De eerste woningen worden gebouwd, de World Food Experience is in volle ontwikkeling en al ruim 50 bedrijven hebben zich gevestigd – onder andere in de Mauritskazerne. Dit nieuwe levendige gebied is dé plek voor leuke en smakelijke festivals en street fairs zoals de Food & Fun Steet Fair!