Categorieën
Nieuws en updates

World Food Center wint SKG publieksprijs voor duurzame gebiedsontwikkeling

Met maar liefst ruim een derde van de 1300 uitgebrachte stemmen is World Food Center de winnaar van de SKG Publieksprijs 2024. Dit werd donderdag 28 maart tijdens het SKG Jaarcongres in Amersfoort bekendgemaakt.

World Food Center is een gebiedsontwikkeling die door BPD, Van Wijnen, Green Real Estate en Gemeente Ede wordt gerealiseerd. BPD-ontwikkelaar Gonny Doornbos nam de SKG Publieksprijs 2024 in ontvangst. “Het is heel mooi dat we deze prijs winnen, bij ons intern is het ook een voorbeeld van hoe je biodiversiteit en sociale cohesie op een goede manier in een gebiedsontwikkeling kan realiseren.”

De ongeveer 800 bijna energieneutrale woningen bij station Ede-Wageningen worden gebouwd met natuurinclusieve materialen en gaan zo op in de groene omgeving. Voor de editie van 2024 van de SKG Publieksprijs zijn vijf gebiedsontwikkelingen ingediend. Achter World Food Center eindigen Wijck Pijnacker en Hart van de Waalsprong in de online stemming via Gebiedsontwikkeling.nu respectievelijk op de tweede en derde plaats. Het andere Edese project aan de andere kant van station Ede Wageningen Op ENKA en het KVI-terrein in Oisterwijk kwamen tekort voor een top-3 notering.