Categorieën
Nieuws en updates

Distilleerderij Ravenveld lanceert innovatieve drank op basis van honing

Sinds begin 2024 is Ravenveld Distilleerderij gevestigd op het World Food Center. Het bedrijf heeft na een intensieve periode van ontwikkelen en testen haar eerste product gelanceerd: Honing Pracht. Een nieuwe sterke drank uit, hoe kan het ook anders, honing. Een innovatieve drank die niet eerder verkrijgbaar was bij de slijter of in de horeca.

Wat is Honing Pracht
Honing Pracht is een verfijnde sterke drank met 42% alcohol en wordt uit 100% natuurzuivere honing gemaakt. Door het ambachtelijke distillatieproces worden alle delicate aroma’s en smaken uit de honing behouden. Een fles Honing Pracht staat garant voor een geheel nieuwe ervaring, aldus Ravenveld-eigenaar Van Ravenhorst: “Honing Pracht biedt een pure en eerlijke drank met een zachte en warme smaak en bovendien een zijdezachte afdronk”.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

Schokkende ontdekking
Het volgen van een imkercursus gaf Michiel van Ravenhorst en Dirk-Jan van Veldhuizen het inzicht dat 85% van alle planten afhankelijk is van bestuiving door bijen voor de voortplanting en daarmee het voortbestaan. Het schokkende is echter, dat er van de 360 soorten bijen in Nederland meer dan de helft dreigt te verdwijnen. Dit komt onder meer door grootschalige landbouw, verstedelijking en het strakker en efficiënter beheer van het openbare groen. Bijen hebben bloemen nodig. Die vinden ze bijvoorbeeld te weinig op gazons en in gemaaide bermen.

Investeren in biodiversiteit
“Ravenveld heeft natuurlijk geen invloed op grootschalige landbouw en verstedelijking”, vult Van Veldhuizen aan: “maar met ons bedrijf kunnen wij natuurlijk wel een bescheiden rol spelen in het ondersteunen van de bestuivers in Nederland. Wij doneren daarom 10% van de nettowinst uit Honing Pracht aan initiatieven die gericht zijn op biodiversiteit”.

Duurzaamheid en exclusiviteit hand-in-hand
Exclusiviteit en duurzaamheid moeten altijd hand in hand gaan in de keuzes die het bedrijf maakt. Daarom kiest Ravenveld nooit de gemakkelijke weg in het realiseren van een duurzaam en aansprekend bedrijf. Zo heeft Ravenveld na een flinke zoektocht een fles gevonden die ambachtelijk en kleinschalig wordt geproduceerd uit 100% gerecycled glas. De kurk is ook bijzonder: gemaakt uit een combinatie van kurk en actieve kool, beide afkomstig uit reststromen uit de industrie. Zeer duurzaam, technologisch hoogstaand en bovendien wonderschoon!

Verkrijgbaarheid
Ravenveld kiest ervoor om de producten via gespecialiseerde en lokale slijterijen aan te bieden; deze zijn in staat om waardevol advies te geven bij de keuze en hebben een groot hart voor mooie gedistilleerde dranken. De eerste slijterijen zijn Slijterij Het Plein in Veenendaal en Woudenberg Dranken in Wageningen.