Categorieën
Nieuws en updates

Architecten gebouw Experience bekend

Architecten gebouw Experience bekend

Ede, 24 september 2020 – De opdracht voor het ontwerp van het gebouw van de World Food Center Experience is gegund aan Kraaijvanger Architects en Braaksma & Roos Architectenbureau. De gunning is het resultaat van een Europese aanbesteding van de stichting WFC Experience die de thema-attractie rondom voedsel in Ede realiseert.

Met de Rotterdams/Haagse architectencombinatie haalt de stichting WFC Experience de nodige expertise in huis op het gebied van publieke gebouwen en het combineren van nieuw en oud. De Experience komt in de rijksmonumentale Mauritskazerne en een nieuw te bouwen gebouw achter de kazerne. Een belangrijke opdracht voor de architect is dan ook het versterken van de historische kwaliteiten van de kazerne met de nieuwbouw. In totaal bedraagt de oppervlakte van het ensemble ruim 6.000 m2. 

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief